Annons
Nyheter

Mustasch på halvfart

Lördag i slutet av juli, och dags för nästa kapitel i sagan om Mustasch och deras sökande efter ny gitarrist, sedan Hannes Hansson tackat för sig.
Nyheter • Publicerad 27 juli 2008
Mustasch kan ännu bättre. Bild: Martina ErikssonFoto: 

Denna gång har de goa göteborgarna lämnat gitarrteknikern Christian Laima hemma, och i stället plockat in gästspelande norrländske Martin Boman. Det är inte något steg uppåt, även om Ralf Gyllenhammar presenterar honom som världens bästa gitarrist. Boman håller sig på sin kant, till synes mån om att inte ta plats. Riffen sitter där de ska, tyngden får hjärtat att slå några extraslag och Double Nature är fortfarande en riktig kioskvältare till låt. Och mungiporna glider ofelbart upp mot öronen när Ralf häller sponsorwhisky på publiken och går på om rögad ål på hittepåskånska.

Men spelningen känns avvaktande, grabbarna verkar inte riktigt taggade och först när Ralf drar med Boman fram till kravallstaketet och kör soloduell börjar Mustasch kännas som ett helt band.

Måtte riffmaskinen från Göteborg hitta en ny fast gitarrist snart, så att det kan bli någon ordning på torpet. För Mustasch ska ju ut och erövra världen i höst, och då måste motorn gå på högvarv. Det gör den inte just nu.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons