Annons
Nyheter

Musikskolan spelar "Hörliga bilder"

Konsert med unga begåvningar en gång i månaden, och ett nytt formexperiment kallat "Hörliga bilder" bjuder Musik- och dansskolan i Trelleborg på i vår.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2003

För lärarna och eleverna vid skolan blir det rikligt med tillfällen att visa upp sig i både ensembler och soloframträdanden under våren. Exempelvis i projektet "Hörliga bilder", med premiär i april på Grandbiografen: - Det ska bli mycket spännande, säger Jörgen Flink på Musik- och Dansskolan. Ett sådant projekt har vi aldrig gjort förut, ett allkonstprojekt med både musik och dans, en viss form av skådespel och dessutom ska vi visa bilder till det. Stillbilderna som ska visas vid föreställningen kommer delvis ur Trelleborgs museums gömmor. Bilder på antingen personer, platser, byggnader eller händelser som varit viktiga för Trelleborg. - Det har länge varit en önskan och en idé hos oss att göra någon form av sceniskt musikprojekt, som ett sätt att få en ny form av samarbete för personalen inom både musik och dans,förklarar Jörgen Flink. Och många av våra sång- och danselever är ju även intresserade av drama, så vi ska nog kunna ro det i land. "Hörliga bilder" ska ges i två offentliga föreställningar, 9 och 10 april. Därefter ska den också spelas på skolorna. Orkestern, som blir av det lite mindre slaget, ska då ledas av en kapellmästare som är elev på skolan. Närmast i tiden bland skolans arrangemang är onsdagens "februarikonsert". Skolan ändrar inriktning på elevkonserterna, och testar under våren att bryta sig loss från de tema-orienterade konserterna. Tidigare har man haft exempelvis renodlade blåsarkonserter eller stråkar, men nu blir det mixad musik och flera instrumentgrupper. Allt för att göra konserterna bredare och tillgängliga för en större publik. Det blir två månadskonserter, 5 februari och 19 mars, båda i Malmrossalen i Ångkvarnen. Vid den första framträder bland annat Hot Spice Big band, en stråkkvartett, några sångsolister samt popgruppen Chili Vanilly. Dessutom blir det fyra kortare så kallade "minikonserter", där de allra yngsta av musikeleverna visar upp sina färdigheter. Det sker då på Axel Ebbes Konsthall, precis som vanligt, och den första av vårens evenemang äger rum den 12 februari. Vårens sista konsert blir en pianoafton på Folkets park, som samtidigt blir en avskedsföreställning för musikläraren Bengt Hedberg som strax därpå går i pension. Kalendarium, Musik- och Dansskolan: 5/2 Februarikonsert, Malmrossalen kl. 19 12/2 Minikonsert, Axel Ebbes Konsthall kl. 19 6/3 Minikonsert, Axel Ebbes Konsthall kl. 19 19/3 Marskonsert, Malmrossalen kl. 19 1/4 Minikonsert, Axel Ebbes Konsthall kl. 19 9-10/4 Hörliga Bilder, Grand kl. 19. 5/5 Minikonsert, Axel Ebbes Konsthall kl. 19 21/5 Pianoafton, Folkets park 14/6 Musik- och dansskolans dag kl. 10-13

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons