Annons
Nyheter

Musiksatsning ställs in

Tråkigt med det skrala intresset – och förvånande, tycker Robert Bengtsson som tvingas ställa in sin sommarkurs för rock- och popintresserade ungdomar.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2011
Robert Bengtsson.
Robert Bengtsson.Foto: Privat

Robert, som är gammal trelleborgare men numera arbetar som musikalartist och kursledare i Stockholm, planerade som vi tidigare berättat en tvåveckors workshop för sceniskt intresserade ungdomar.

Kulturnämnden medgav bara hälften av de pengar som behövdes för att komma igång, men Folkuniversitetet och musikföreningen Riffet erbjöd sig att skjuta till pengar.

Annons

Istället är det de allt för få anmälningarna som fäller initiativet "centre stage workshop." 20 till 25 deltagare hade behövts, men det har Robert Bengtsson inte kommit i närheten av.

– Väldigt tråkigt, kommenterar han. Och lite konstigt med tanke på att jag har två fullbokade kurser i Stockholm i augusti och flera samarbetspartners i Stockholm, Göteborg och Malmö inför hösten,

Behovet av kursen fanns, bedömde Robert efter möten med engagerade ungdomar under våren.

– Underligt att man först anmärker på att inget görs för att utveckla musikverksamheten och sedan, när det väl görs något, inte visa intresse.

Möjligen har startsträckan varit för kort, medger Robert Bengtsson självkritiskt. Det är kanske mer realistiskt att kursen får äga rum sommaren 2012 istället.

– Men som det är nu, kommer vi att rikta in oss på Malmö, Göteborg och Stockholm, där intresset är betydligt större, säger Robert Bengtsson.

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons