Annons
Nyheter

Musikkåren drar till Amerika

Jörgen Flink dirigerar på söndag Trelleborgs Musikkår i höstkonserten "Resan till Amerika."
Nyheter • Publicerad 12 november 2010

Ska ni resa till Amerika?

– Ja vi ska det! Nej, men vi har valt att kalla konserten så, och vi spelar bara musik som är amerikansk eller har någon form av amerikansk anknytning.

Annons

– Bernstein och Gershwin är väl de mest kända kompositörerna. Men vi har faktiskt med "Visa från Utanmyra" också, som Jan Johansson gjorde så känd på 60-talet. Det är visserligen en gammal svensk traditionell folkvisa, men Hilding Rosenberg använde den i en lyrisk svit som han kallade "Resan till Amerika" – där har du kopplingen!

Hur vanligt är det med en slagverkare som solist?

– Ja, vi har i all fall aldrig haft det förut, så det blir extra spännande. Vi brukar ju ha en instrumentalsolist på höstkonserterna, och har haft hornist, trumpetare, saxofonist, till och med tubaist.

– Christian Ekstedt är professionell, frilansande slagverkare från Helsingborg. Han spelar puka, xylofon och vibrafon, vad vi brukar kalla mallets-instrument. Jag tycker personligen han är en av de bättre av våra yngre på den professionella nivån, han kommer att låta höra talas om sig!

Varför håller ni det helt instrumentalt på höstkonserterna?

– Ursprungligen var det för att jag tyckte det var kul och inspirerande för kårens egna medlemmar att få spela ihop med någon professionell instrumentalist. Och det har blivit en publik succé också, så vi slår två flugor i en smäll.

Fotnot: "Resan till Amerika" ges på söndag kl. 18.00 i S:t Nicolai kyrka, fri entré.

Anna Thulin
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons