Annons
Nyheter

Musiken har tystnat

Nyheter • Publicerad 21 augusti 2005

Så har musiken tystnat för denna gång och alla medlemmarna i de olika Tattoo-banden har åkt hem. Förhoppningsvis med goda minnen från Skåne. Vad som är extra roligt med detta gigantiska musikmöte är att så mycket skett på andra platser förutom på själva festivalområdet. Inte minst på torget mitt i stan där jag bor. Och i lördags fick jag vad jag tålde. Jag vaknade strax innan elva av en rejält förstärkt röst som berättade att nu var det dags för en konsert med alla de inblandade banden. Och så kom den första musikkåren marscherade och det var min lokala favorit, Hemvärnets Musikkår.

Till sist stod alla banden på torget och vi som bor runt omkring hängde som apor i fönstren. När nio musikkårer spelar på en gång då hörs det rejält, jag har haft rockband på torget utanför mina fönster men de var aldrig ens i närheten av den kraft och ljudstyrka som militärorkestrarna åstadkom.

Annons

Och så fick jag äntligen höra Amazing Grace med skottarna och några av de andra banden. Den började och avslutades med en helt ensam säckpipa och i mitten låg ett vackert arrangemang med blåsare och samtliga säckpipor. Mycket smakfullt och jag blev förstås väldigt rörd.

Och nu är det söndag eftermiddag och jag tror vi upplever den sista, riktiga sommardagen. Jag tittar längtansfullt ut genom fönstret och bestämmer mig för att en sista gång gå ner till havet och sätta mig på en uteservering och dricka sommarens sista öl. Även om det kan bli fint väder ännu några dagar så är det definitivt sista helgen med sommarvärme. Allt enligt SMHI.

För övrigt är det blott 17 dagar tills jag far till Spanien en period och då får jag ju åter lite sommar.

Och det har inte blivit något havsbad för mig i sommar. Jag har varit på väg men det har alltid varit något emellan. När jag var i Båstad regnade det hela tiden och då vill jag inte bada. Dock kan jag bättra mig och ta ett dopp i Medelhavet vid Alicante om några veckor. Då och där lär i alla fall vattnet vara riktigt varmt. Om nu inte något kommer emellan...

Äntligen måndag!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons