Annons
Nyheter

Musik som bortblåst efter taxiresa

När musikern Didey Fundey Takisis från Trelleborg tog en taxi från Malmö försvann hans väska, fylld med hans musik, spårlöst från bagageutrymmet.
– I väskan fanns hela min karriär - hela mitt liv, säger han.
Nyheter • Publicerad 13 november 2013
Didey Fundey Takisis, som 2012 deltog i SVT-programmet "Den sjungande trappuppgången", blev av med all sin musik under en taxiresa från Malmö.
Didey Fundey Takisis, som 2012 deltog i SVT-programmet "Den sjungande trappuppgången", blev av med all sin musik under en taxiresa från Malmö.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Det var mitt på dagen den 27 oktober som Didey Fundey Takisis ringde efter en taxi från sin pappas bostad i närheten av Lindängen i Malmö. Från Gymnasistgatan gick taxiresan till Trelleborg, via Mobilia. Han påpekar för chauffören att stänga luckan. Efter omkring fyrahundra meter upptäcker han själv att bagageluckan på taxibilen fortfarande står vidöppen.

- Taxichauffören säger bara "oj, jag glömde stänga" och så stängde han luckan inifrån bilen. Men vid Mobilia gick jag ut och då ser jag att väskan är borta, bara matkassarna fanns kvar.

Annons

Didey Fundey Takisis, som 2012 deltog i SVT-programmet "Den sjungande trappuppgången", fick chauffören att köra tillbaka för att leta efter väskan. Men utan resultat. Väskan var som bortblåst, och både taxibolaget, polisen och Didey tycker att allt är väldigt märkligt.

- Jag hade allt i min väska, hela min karriär - hela mitt liv. I hårddisken och datorn fanns alla mina låtar, videos, mina beats från Afrika, mina pressbilder. Om någon ringer och ber mig komma och uppträda så har jag ingen musik, säger han.

Hur känns det?

- Det är hemskt. Jag har inte kunnat sova på två veckor, jag mår jättedåligt. Jag tror inte att jag kommer få tillbaka mina grejer. Hårddisken kostar inte mycket men det var det jag hade i den som är viktigt. Jag bryr mig inte om pengarna men musiken är mitt liv.

Louise Löfgren
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons