Nyheter

Mr Beans semester

Nyheter • Publicerad 30 mars 2007

Det har gått en timme av Mr Beans semesteroch det är dags att summera antalet skratt i salongen.

Få se nu: Vi har bland annat fått se sketcherna "Mr Bean ramlar", "Mr Bean talar inte franska", "Mr Bean hittar inte järnvägsstationen", "Mr Bean missar tåget". "Mr Bean äter havskräftor" och "Mr Bean gör grimaser". Den sista har vi sett så många gånger att man undrar om Rowan Atkinson fått betalt per läppskrynkling.

Vi har upplevt Mr Bean åka tåg genom Frankrike, spela luftgitarr, få en östeuropeisk pojke på halsen (varför? varför inte?) och fastna med slipsen i en smörgåsautomat.

Skratten är exakt två. Det var samma person båda gångerna.

Jag är inte säker, men Mr Beans semesterkan faktiskt vara den minst roliga komedi som spelats in på den här sidan Atlanten. Det är inte bara omöjligt att skratta, det är mycket svårt till och med att räkna ut när de vill att man ska skratta och vad man i så fall ska skratta åt.

Hur gick det till när det här manuset skrevs? "Nu låter vi Mr Bean cykla här, och så rullar han med ögonen, det blir säkert kul".

Hoppas nästa film blir "Mr Beans begravning".

(TT Spektra)

Erik Helmerson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.