Annons
Nyheter

Moz hushåller med passionen

Nyheter • Publicerad 3 juli 2006
BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

Konsert

Morrissey

Annons

Roskildefestivalen

30 juni

Det blir en kuriös berg- och dalbana mellan avmättnad och passion när Stephen Patrick Morrissey står på scenen. Medan man i sånger som Panic med omkvädet "Hang the DJ" – öppningslåten i Roskilde, hör den röst som så länge varit synonym med den nonchalant oengagerade cynikerns missförstådda hållning, bubblar det i låtar som Irish blood, English heart fram något helt annat.

Sångaren själv är på soligt humör och har knutit skjortan i en kokett liten rosett över magen så att den tittar fram lite grann. Sött.

Precis som på Malmös Baltiska hallen i vintras utgör nya plattan Ringleader of the tormentors huvuddelen av konserten, pepprat med lite gamla Smiths-favoriter som Girlfriend in a coma. En självklar stolthet vilar över hela uppvisningen.

Men för mig är höjdpunkterna den mäktiga, orientvibbande I'll see you in far off places, och långa eposet Life's a pigsty, som bara stegras.

Det är den passionerade sidan av Morrissey jag gillar, och den är med – fast jag gärna hade sett mer av den – i Roskilde. Killen framför mig kan varenda textrad, och vrålar dem också i örat på sin kompis. Jag önskar att han kunde hålla klaffen. Det önskar nog hans kompis också.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons