Annons
Nyheter

Mor och son tillbaks i Hultsfred efter 16 år

Förra gången de var på Hultsfredsfestivalen tillsammans låg Zebastian Anderberg i barnvagnen och sov bakom scenen medan mamma Maria Anderberg stod på scenen och sjöng med sitt rockband.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2006
Maria Anderberg, 41 år, Brösarp: Vad förväntar Du dig av resan? Att vi ska ha tre dagars rock´n roll-semester, där man inte måste vara en tjatig mamma, utan där vi kan ha lite kul tillsammans istället. Vilka tre artister ser Du fram emot mest att se? – Jag har hört mycket om Kat Francois som spelar på torsdagen, så det ska jag se. Och the Cardigans såklart. Sen är det ju inte helt fel med Lou Reed på fredagseftermiddagen.
Maria Anderberg, 41 år, Brösarp: Vad förväntar Du dig av resan? Att vi ska ha tre dagars rock´n roll-semester, där man inte måste vara en tjatig mamma, utan där vi kan ha lite kul tillsammans istället. Vilka tre artister ser Du fram emot mest att se? – Jag har hört mycket om Kat Francois som spelar på torsdagen, så det ska jag se. Och the Cardigans såklart. Sen är det ju inte helt fel med Lou Reed på fredagseftermiddagen.Foto: 
Zebastian Anderberg, 16 år, Brösarp: Vad förväntar Du dig av resan? – Lyssna på bra musik. Advanced Patrol på torsdagen, Snook och finska Him på fredagen., BILD: MARIA ANDERBERG
Zebastian Anderberg, 16 år, Brösarp: Vad förväntar Du dig av resan? – Lyssna på bra musik. Advanced Patrol på torsdagen, Snook och finska Him på fredagen., BILD: MARIA ANDERBERGFoto: 
Maria Anderberg och sonen Zebastian har packat Ford Transiten med allt man behöver på festival. Zebastian var med på Hultsfred redan för 16 år sedan, men då som liten baby. BILD: MARK HANLON
Maria Anderberg och sonen Zebastian har packat Ford Transiten med allt man behöver på festival. Zebastian var med på Hultsfred redan för 16 år sedan, men då som liten baby. BILD: MARK HANLONFoto: 

Sedan dess har ingen av dem varit där igen. Inte förrän nu. För nu bär det av igen – tillsammans! De har packat den gamla Fordbussen med måsten för en rockfestival – sovsäckar, regnkläder och mycket bra musik för resan upp från Brösarp till Hultsfred.

– Vi har väl inte riktigt samma musiksmak, säger Maria och pekar på flaggan med Rolling Stones som hon hängt upp i bussfönstret och fortsätter;

Annons

– Men det ska nog gå bra. Vi har kryssat för i programmet vad vi vill kolla på och det var faktiskt ett par band som vi båda vill se och höra.

De ska bo i bussen och båda är överens om att det är mer bekvämt än tält.

Då slipper man få allt genomblött om det regnar och bussen är nästan som en husbil, säger Zebastian och fortsätter;

– Och mamma tycker att hon är för gammal för att tälta på rockfestival...och det är ju sant, säger han och ler.

Zebastian ville åka redan förra året, då ett av favoritbanden – Slipknot – spelade på festivalen, men då tog biljetterna slut. Och mamma Maria tycker att det känns bra att de åker dit tillsammans i år.

– Lite hönsmamma är man väl, säger hon och fortsätter;

– Jag har varit på många festivaler. Både som publik, som nöjesskribent och som musiker. Det har alltid varit hur kul som helst på festival med vänlig och skön atmosfär, men det känns ändå bra att vi åker tillsammans.

– Åtminstone första gången. Visserligen var jag inte äldre än Zebban när jag åkte till Roskildefestivalen första gången...och min mamma var inte med, avslutar Maria och skrattar.

Ni kan läsa mer om Maria och Zebastians Hultsfredsfestival eftersom de återkommer med var sin krönika i fredagens och lördagens tidningar.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons