Annons
Nyheter

Missförstånd i Singapore

Nyheter • Publicerad 19 juni 2007
Missförstånd i Singapore
Missförstånd i SingaporeFoto: 

Jag har en god vän som reser mycket i sitt jobb. Vi satt i fredags kväll och pokulerade några timmar och kom snart i berättartagen. Han hade ganska nyligen återvänt från en resa till Singapore och där råkade han ut för en märklig upplevelse. Det var första gången han var i staden och han bodde på ett fint hotell.

En sen kväll satt han och skrev på hotellrummet då det plötsligt knackade på dörren. Han öppnade och där stod en kinesiskt ung dam med en flaska champagne och två glas i händerna. Hon vandrade frankt in i rummet och började öppna champagnen. Min vän försökte fråga henne på engelska vad som var meningen men hon log bara ljuvt och svarade "don"t worry..." och fortsatte öppna flaskan. Han stod lite lätt handfallen och tittade på när hon hällde upp och när han fått ett glas i sin hand öppnade hon helt sonika sin kimono och avtäckte därmed stora delar av sin kropp.

Annons

Då föll poletten ner. Det här var en slags roomservice som han inte ville ha, inte hade beställt och inte visste riktigt hur han skulle avstyra. Han försökte på engelska förklara att det måste ha blivit något misstag, att han inte var intresserad och att hon genast skulle gå. Hon tittade vädjande på honom och visade sina övre behag och frågade "You don"t like?"

Nej, det gör jag inte, svarade han och började rent fysiskt fösa henne mot dörren och lyckades till sist få ut henne. Efter en stund knackade det åter på dörren och nu stod där en äldre, kinesisk kvinna som buttert undrade vad som var fel och varför han inte ville betala för både flaskan och den unga damen? Han räckte henne både flaskan och glasen och försökte göra så klart som möjligt att detta var inget som han beställt och inte ville ha.

Efter ytterligare kanske en halvtimme pickade det på dörren, ingen knackning utan just en pickning. Min vän öppnade och nu stod där en uniformerad våningskypare utanför dörren och log förbindligt. Han förklarade sakta och väldigt tydligt på engelska att ett allvarligt misstag begåtts – flickan hade helt enkelt tagit fel på rumsnumret. Våningskyparen bad om ursäkt och bugade sig och frågade till sist om han fick skicka en annan flicka, med champagne, alldeles gratis, för att visa hur förtvivlade de var över misstaget...

Svaret blev ett bestämt nej tack.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-557853

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons