Annons
Nyheter

”Min allra första dikt skrev jag när jag var sju”

På torsdagskvällen inledde Ylva Eggehorn Källstorps församlings författarkvällar. En första kväll som spände från hennes bok Kryddad olja till bibelns berättelse om Rebecka.
Nyheter • Publicerad 3 september 2010
Ylva Eggehorn inledde höstens författarkvällar i Östra Torps församlingshem.
Ylva Eggehorn inledde höstens författarkvällar i Östra Torps församlingshem.Foto: 

– Jag tror på berättelsens kraft. Alla har sina egna berättelser och vi är också en del av större berättelser. Som Sverige efter mordet på Olof Palme eller världen efter 11 september, sa Ylva Eggehorn.

Och olika former av berättelser var den röda tråden i hennes föreläsning på Östra Torps församlingshem. 2005 publicerade Ylva Eggehorn boken "Kryddad olja". Där tolkade hon sex texter i Gamla testamentet som alla berör kvinnor, en av dem var berättelsen om Rebecka.

Annons

– Rebecka är en så stark och god kvinna. Ibland säger man att goda människor inte behöver Gud. Men jag tror att Gud behöver goda människor, om inte annat för att få lite perspektiv på tillvaron, sa Ylva Eggehorn.

Sin senaste bok släppte hon 2008, "Där lejonen bor: män och manlighet i bibeln". Men hennes författarskap började långt tidigare.

– Min allra första dikt skrev jag när jag var sju år gammal och började skolan. Att läsa den nu ger en väldig inblick i en sjuårings hela värd och hur Sverige såg ut på 1950-talet, sa Ylva Eggehorn

Källstorps församlings författarkvällar äger rum vid tre andra tillfällen under hösten. 16 september föreläser Anita Goldman, hon följs av Per Engström 30 september. Nina Björk avslutar författarkvällarna 14 oktober.

Tona Ishaq
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons