Annons
Nyheter

Midnattsvarietémed komisk ådra

De som missade sommarens Skillinge-succé Säkra filéer får en ny chans i Midnattsvarietén. Malin Nilsson kommer direkt från trollkarls-VM, med hatten full av internationella erbjudanden.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2006
Trollkonstnär Malin Nilsson grunnar på internationella erbjudanden efter framträdandet på magi-VM. Bild: Lars Thulin
Trollkonstnär Malin Nilsson grunnar på internationella erbjudanden efter framträdandet på magi-VM. Bild: Lars ThulinFoto: 
Ohejdbara showparet Peggy & George (Helena Åkesson och Harald Leander) från Skillinges Varieté Säkra Filéer återkommeri Midnattsvarietén. Bild: Pernilla Sjöström
Ohejdbara showparet Peggy & George (Helena Åkesson och Harald Leander) från Skillinges Varieté Säkra Filéer återkommeri Midnattsvarietén. Bild: Pernilla SjöströmFoto: 

Den gamla ladan vid Elinelunds gård i Malmös utkanter är visserligen rivningshotad. Men gänget bakom Säkra filéer och produktionsbolaget Stage Vision hoppas blåsa bort alla tankar på rivning genom att visa hur bra byggnaden är för kulturella evenemang.

– Min tanke är att etablera byggnaden som ett allaktvitetshus för allt ifrån square dance till filmvisning. En oas man letar sig till, beskriver Ulf Nilsen på Stage Vision.

Annons

Midnattsvarietén, med premiär i morgon kväll och shower 1 och 2 september, blir första offentliga föreställningen på Elinelund. 120 till bords-sittande gäster ryms i ladan, avsides belägen på den grusiga Blåsebergavägen mellan Hyllie och Limhamn.

Midnattsvarietén, som ursprungligen var tänkt att framföras sent men landade vid klockan 20, är en modifierad version avSäkra filéer. Showen innehåller magi, komik och musik, den förra av Skillingetösen Malin Nilsson och den senare serverad av ex-Wilmern Mats Bengtsson på piano och trumslagaren Olof Jernryd. Plus "trombonkonstnären" Elias Faingerstahl som använder elektroniska loopar och inte tvekar att skruva isär sitt instrument och spela på delarna.

Harald Leander och Helena Åkesson tar förstås med sig tankeläsarna och utbrytarspecialisterna"Peggy & Georg", vilkas embryo föddes i Varieté Vauduvill.

– Det är rätt tydligt att Peggy och Georg vill till Las Vegas, berättar Helena Åkesson. Och att de har de bästa åren bakom sig. Men de kämpar vidare ändå.

– Det är komik, glitter, slapstick och clowneri, fortsätter hon.

– Fast på en vuxen nivå, skulle jag vilja säga, inflikar Malin Nilsson.

VM i magi i början av månaden gav ingen medalj, men väl en rad erbjudanden, till och med frierier.

– Det jag finner intressant tänker jag tacka ja till, säger Malin, som dock avböjde frieriet.

Bland propåerna finns jobb i Holland, Tyskland, Spanien och Kina. Det enda hon hittills bokat är en festival i Portugal i vår.

– Jag gjorde bra ifrån mig, även om det var lite tekniska missar, berättar Malin. Men VM var ett bra skyltfönster att visa upp sig i, och det ledde till en rad nya kontakter.

Annons

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons