Annons
Nyheter

Melker utser värsta kocken

Det räckte inte med Sveriges värsta bilförare. Nu utser TV4 Sveriges värsta inom nio olika områden. Stjärnkocken Melker Andersson är med och utser den värsta kocken.
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2005

"Sveriges värsta bilförare" i våras har utökats till att omfatta nio olika kategorier i TV4 i höst. Serien inleds den 19 september med Sveriges värsta dansare. Därefter följer Sveriges värsta kock, den del av serien som spelas in först, redan i nästa vecka.

Från att bara ha visats på fredagarna i våras kommer "Sveriges värsta" nu visas fyra dagar i veckan, i halvtimmeslånga avsnitt från måndag till och med torsdag.

Annons

De "värsta" kockarna får hårdast tänkbara domare att övertyga, nämligen Melker Andersson, stjärnkocken som utdelade hård kritik mot dåliga restauranger i "Melkers krogakut" i våras.

Han kommer att vara lika hård i "Sveriges värsta kock":

– På mina krogar har jag en rak ledarstil. Det är det enda rätta när det handlar om mat. Det kan vara jobbigt att få ett rakt besked om hur bra eller dålig man är, men jag upplever själv att det är ännu värre när man får tvivelaktiga direktiv som man inte kan bedöma om det är bra eller dåligt, säger han.

Vad ska du gå efter?

– Det viktigaste är väl att man har ett intresse, att man ser ut att vilja laga mat. Det är väl det första jag kommer att titta på.

På grund av de många matprogrammen i tv tror Melker Andersson att det är många som har överskattat sin egen förmåga och att det kommer att märkas i programmet.

– Jag tror att på grund av att kockyrket blivit populärt och att folk satsar mycket på sina kök att man nog kan lura sig själv lite och tro att man är duktigare än man är. (TT Spektra)

Mikael Forsell

Deltagarna

Här är de som tävlar i Sveriges värsta kock

Annons

Sofia Grabies, 22, Stockholm.

Anders Isvén, 49, Stockholm.

Lisbeth Nilsson, 54, Karlskrona.

Tommy Söderström, 37, Huddinge.

Helene von Hofsten, 28, Stockholm.

Sveriges värsta...

Här är kategorierna i "Sveriges värsta..." som ska sändas vardagar i TV4 under hösten.

Dansare

Kockar

Hemmafixare

Annons

Sångare

Casanova

Idrottare

Lantis

Storstadsbo

Make

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons