Annons
Nyheter

Med kärlek till musiken

All you need is love. Under det sextiotalistiska stridsropet – eller ska vi säga kärleksropet – gifter sig på söndag en musikkår och en ukuleleorkester, under vittnesmål av en allsångsledare.
Nyheter • Publicerad 21 april 2010
Riffets Peter Frank, Stefan Richter från Trellebelle Ukulele Orchestra och Thomas Wiberg från Söderslätts Musikkår ser fram emot ett udda samarbete på söndag.
Riffets Peter Frank, Stefan Richter från Trellebelle Ukulele Orchestra och Thomas Wiberg från Söderslätts Musikkår ser fram emot ett udda samarbete på söndag.Foto: 

Är det en konsert? Är det en happening? Är det en "love-in?"

Nja, man ska kanske inte dra allt för hårda sextiotaliska växlar på evenemanget "Tema: Love", som äger rum på Parken i Trelleborg på söndag klockan 16.

Annons

Konferencieren och allsångsledaren Lasse Berggrensson, känd från gamla Malmöbandet Troublemakers, har till sitt förfogande inte bara Söderslätts Musikkår och Trellebelle Ukulele Orchestra, utan också unga, lokala storheter som Emma Peterson och Victor Segerhagen från rockarna Precious.

– Vi har ju allsångserfarenhet från sommarens stadsparskonserter. Och vi tyckte att den är idén från musikföreningen Riffet lät intressant, säger Thomas Wiberg, ordförande och slagverkare i Söderslätts musikkår.

– Som musikkår har vi ju figurerat i många olika sammanhang, och har rätt stor bredd i repertoaren. Men okej, det här är kanske det konstigaste vi gjort!

Att mixa en blåsorkester med ett ukuleleband är inte det lättaste.

– Vi har inte världens mest volymstarka instrument. Inte gentemot saxar och trumpeter, konstaterar Trellebelles Stefan Richter.

En del mikrofoner behövs alltså för att få samspelet att fungera. Men alla inblandade är på hugget, inspirerade som de är av ett udda samarbete.

– Samarbete är vårt honnörsord, berättar Peter Frank från arrangerande musikföreningen Riffet. Vi känner oss för, och tycker det är spännande att hitta nya samarbetspartners.

Ledstjärnan är radion. Från den gamla transistorradion i plast till den moderna internetradion. Med nyckelprogram som Svensktoppen och saliga Kvällstoppen och Tio i Topp.

Det innebär, bland annat, allsångslåtar som "Det börjar verka kärlek banne mig", Tom Jones "Delilah" och Beatles "When I´m 64." Och, förstås, "All you need is love."

– Vissa låtar har man nog funderat på, vad har de egentligen med "love" att göra? erkänner Stefan Richter.

– Men det har nästan det mesta, när man tänker efter. Om inte annat så kan ens förhållande till låten i fråga vara väldigt kärleksfullt!

Martin Strandberg
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons