Annons
Nyheter

Martin lovar att riva Globen

Jimmy Jansson gungade av lycka, Martin Stenmarck showade som Elvis och jublade som en rockkung efter segern i Skellefteå.
Nyheter • Publicerad 28 februari 2005
Jimmy Jansson och Martin Stenmarck var båda jublande glada efter vinsten i Melodifestivalens tredje deltävling på lördagskvällen. De är nu klara för finalen i Globen 12 mars. bild: Pontus Lundahl/Pressens Bild
Jimmy Jansson och Martin Stenmarck var båda jublande glada efter vinsten i Melodifestivalens tredje deltävling på lördagskvällen. De är nu klara för finalen i Globen 12 mars. bild: Pontus Lundahl/Pressens BildFoto: 

Han är den rutinerade stjärnan, som åkt slalom mellan musikstilarna, sjungit musikal och släppt rockplattor, gjort krogshow och spelat med Rhapsody in rock. Men Martin Stenmarck var inte säker på att gå vidare i Melodifestivalen och var därför jublande glad när segern med låten "Las Vegas" var klar i Skellefteå.

– Man har aldrig en blekaste aning, så jag har absolut inte räknat med det här. Jag hoppades, för jag är en tävlingsmänniska, men man vet ju aldrig vad som går hem i stugorna, säger han.

Annons

Vidskeplige Martin hade slagit vad med scenpersonalen i Skellefteå att han skulle hjälpa dem packa ner all utrustning från isstadion i en timme om han vann. Så schlagervinnaren kom bland de sista till efterfesten på ett hotell i centrum.

– Det var självklart att göra det, jag är en man som står för mina ord, säger han och skrattar.

Hur ska du förbättra det här till Globen?

– Nu ska vi slipa på några grejer. Jag har några äss i rockärmen, som jag har tänkt ut.

Vad lovar du att hjälpa till med i Globen om du vinner?

– Det måste vara något större! Jag gör vad de vill under en timme. Städa, laga korv, de har mycket att göra i Globen, säger Martin Stenmarck mellan klunkarna från en champagneflaska.

Andra finalplatsen från Skellefteå gick till Jimmy Jansson och låten "Vi kan gunga". 19-åringen från Hagfors har haft som sitt stora mål att komma till Globen och finalen och var tagen efteråt.

– Oj, det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Deltävlingen i Skellefteå bjöd på två stora favoritfall. Just Jessica Folcker var favorittippad och föll tungt. Hon har haft en svår halsinfektion och fick kämpa för att kunna sjunga sin låt.

– Det var tufft, men det gick bra. Jag är nöjd med att jag kom igen låten.

Hon erkände utan omsvep att hon var besviken.

Annons

– Men det är spelets regler. Tur att jag har mognat så mycket att jag inte är en så dålig förlorare som jag en gång var, säger hon med ett leende.

Även Alannah Myles missade att gå vidare. Den kanadensiska stjärnan flögs in av Kee Marcello och hans band K2 till Skellefteå, men deras låt "We got it all" kom sjua.

– Jag tyckte jag gjort ett bra framträdande. Det här visar bara att Sverige gillar en poppigare musik, men det finns fortfarande en rockpublik för vår musik.

(TT Spektra)

Mikael Forsell

Tredje deltävlingens resultat

1. Jimmy Jansson: "Vi kan gunga"

1. Martin Stenmarck:"Las Vegas"

3. Nana:"Wherever you go"

3. LaGaylia:"Nothing at all"

Annons

5. Josef:"Rain"

6. Jessica Folcker:"Om natten"

7. K2 featuring Alannah Myles:"We got it all"

8. Kwanzaa:"Lovin' your feen"

458 101 röster kom in till programmet.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons