Annons
Nyheter

Måns och Heat till final

Favoriten höll. Måns Zelmerlöw vann en av direktplatserna till Globen i Melodifestivalens andra deltävling. Dessutom bjöds på en skräll - den andra platsen gick till hårdrockarna i Heat.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2009
Måns Zelmerlöw och Heat vidare till finalen. Bilder: Scanpix
Måns Zelmerlöw och Heat vidare till finalen. Bilder: ScanpixFoto: 

Måns Zelmerlöw hade hela veckan i Skellefteå pratat om hur "abnormt nervös" han var inför sin andra medverkan i tävlingen. Favoritskapet har vilat tungt på 22-åringens axlar, många förväntar sig att "Hope & glory" ska vinna hela Melodifestivalen. Nu är första steget taget - publiken i Skellefteå Kraft Arena mottog Lundapågen och hans lättklädda dansare med kvällens största publikjubel.

- Jag exploderade där uppe på scenen. Det var så ofantligt mäktigt, jag är så lättad, glad och... nu blir det fest! Jag ska dansa på, under och i bordet, jublade en mycket lättad Måns Zelmerlöw efteråt.

Annons

I sin duell slog han ut Lili & Susies comebacklåt "Show me heaven", som därmed får en andra chans i Norrköping om tre veckor.

Hårdrock är stort i Sverige - det har The Poodles redan visat och nu befäste Europes Upplands Väsby-efterföljare Heat tesen. De långhåriga killarnas "1000 miles" har inte varit någon favorit hos pressen under repetitionerna, men tv-publiken gillade grabbarna och skickade dem direkt till final.

- Det som känns riktigt skönt är att Hårdrockssverige tog sig friheten och ringde och röstade på oss. Att hårdrocken är stor har redan Sweden Rock bevisat, sade sångaren Kenny Leckremo.

- Vi vågade inte förvänta oss något, vi åkte bara hit för att rocka sönder stället. Men Sverige fattade vår grej, fortsatte han.

I duellen vann de mot Amy Diamonds diskolåt "It's my life". Ska 16-åringen nå sin andra final i rad måste hon vinna i Andra chansen eller gå vägen via internationella juryn, vars röst hon också fick.

Den försmädliga femteplatsen gick till Cookies 'n' Beans. Det var andra året i rad som en countrylåt fastnade i ingenmanslandet, samma sak hände Calaisa i fjol. Veckans platta fall stod Markoolios "Kärlekssång från mig" för, buskisrapparen från Orminge kom bara sexa. Den folkkära artistens "antiballad" var möjligen för ironisk för de breda folklagren men han bjöd utan tvekan på en oförglömlig show - under numret eldades kompisen Viggo upp på scenen efter att ha stapplat runt med skridskor på plastis.

Programledaren Petra Mede fick viss kritik förra veckan för att hon var "gapig" och allt för manusbunden. Även denna vecka läste hon mycket från sina lappar, men verkade mer avslappnad framför kameran.

Nästa vecka åker Melodifestivalen vidare till Leksand.

Daniel Åberg, TT Spektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons