Annons
Nyheter

Mannen från Malmberget kommer till Gislöv

Imorgon fredag visas föreställningen Mannen från Malmberget i Gislövs Hamn. Enmansföreställningen har fått lysande recensioner sedan starten 1993. Skådespelaren Göran Forsmark utlovar en fin upplevelse med hög igenkänningsfaktor.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2010
Pjäsen startar klockan 19.00 i Gislövs Hamn.
Pjäsen startar klockan 19.00 i Gislövs Hamn.Foto: 

Göran Forsmark är själv född i närheten av Malmberget. Han har under flera år turnerat med Svante Lindqvists Mannen från Malmberget. Pjäsen är regisserad av Kjell Sundvall.

– Den passar bra i Skåne, den passar faktiskt bra överallt. Jag har gjort den både för 2000 personer och för 15 personer. Den handlar om den lilla staden mot den stora. Om vanliga människor.

Annons

Mannen från Malmberget är humoristisk och full av kloka undertoner. Pjäsen handlar om svårigheterna och problematiken i att vara människa. Om att våndas inför framtiden, om att välja sin egen väg eller följa redan upptrampade vägar. Ett genomgående tema är jantelagen, som var väldigt stark i Göran Forsmarks barndom.

– Jantelagen i Malmberget var extrem då jag växte upp. Man sa att ingen ska någonsin ska tro att någon någonsin kommer att bli något. Och farsan sa, när jag kom hem med betygen, att en pilsnerflaska aldrig kan bli mer än full även om man ställer den under Niagarafallet, skrattar Göran Forsmark.

Uppföljaren, Mannen från Malmberget återvänder, regisserades av Allan Svensson och filmatiserades 2005. De sammanlagda tittarsiffrorna blev ungefär 1,2 miljoner tittare.

Göran Forsmark har varit med i bland annat Jägarna, Populärmusik från Vittula, Att göra en pudel och Beck Öga för öga. Under året har han varit aktuell med en roll i Kommissarie Späck.

Det ska bli väldigt kul att sätta upp pjäsen i Skåne. Jag har bekanta i Beddingestrand som jag brukar hälsa på, så jag är i Skåne nästan varje sommar. Efter föreställningen åker jag hem till dem och dricker vin.

– Hoppas att det kommer mycket folk, för det är en väldigt rolig pjäs som angår alla.

Pjäsen startar klockan 19.00 i Gislövs Hamn.

INTERNAL INTERNAL
Pascal Engman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons