Annons
Nyheter

Malmöfestivalen börjar ta form

Artistlistan inför sommarens Malmöfestival börjar ta form, med Jill Jonsson, Robyn, Gloria, Daniel Lemma, Mando Diao, Elin Sigvardsson och The Nomads hittills klara. Ja, och så Wilmer X, förstås.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2003
Nomads. BILD: LARS THULIN
Nomads. BILD: LARS THULINFoto: 

Nomads. BILD: LARS THULIN Jill Jonsson, som spelar på Stortorget den 15 augusti, kommer i sommar att turnera med ett sjumannaband för att kunna ge publiken allt från unpluggedkänsla till countryinfluerad rock. På Stora Scenen syns några kvällar senare, den 18 augusti, det svenska soulhoppet Robyn med band. På årets Grammisgala var Robyn nominerad i inte mindre än fyra kategorier, och kunde gå hem med en grammis för årets kvinnliga pop/rock-artist. Hennes nya album "Don´t Stop The Music" har redan sålt platina. Kvällen efter Robyn intas Stortorget av turnépaketet "Dom galna hundarna", ett slags alternativt rocktåg med garagerockveteranerna The Nomads som husband. De uppträder dels i eget namn, dels kompar de Staffan Hellstrand, Olle Ljungström och poetry-slammern Bob Hansson. 19 augusti spelar Wilmer X på Stortorget. Även i år blir det en särskild rockscen kallad Bastionen i närheten av Centralstationen, och där återfinns bland andra sextiotalsslamriga Borlängebandet Mando Diao den 15 augusti. Mando Diao turnerade i fjor som nykomlingar på Kalas-turnén, och släppte sitt debutalbum "Bring ´em In" i höstas. På Bastionen hittas också den 17 augusti nykomlingen Elin Sigvardsson. Den 21-åriga tjejen "upptäcktes" av Lars Winnerbäck när hon erbjöd sig att bli körsångerska i hams band, men sedan dess har hon fått radiohits från sitt eget,Winnerbäck-producerade album "Saturday Light Naive". På den mer internationellt inriktade Gustavscenen, på Gustav Adolfs torg, kan man bland annat höra Daniel Lemma den 19 augusti. Han turnerar sedan i höstas med sitt band The Cherry Bombs runt om i Skandinavien. Till Gustavscenen den 21 augusti kommer supergruppen Gloria, med sångerskorna Rebecka Törnqvist och Sara Isaksson. De har precis släppt sin andra platta "People Like You And Me". På den kulinariska fronten kan noteras att Malmöfestivalen, som äger rum veckan 15-22 augusti, lovat erbjuda exotiska rätter som "rökt bäver i timmersås".

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons