Annons
Nyheter

Malmö Musikteater lämnar huset

Malmö Musikteater ska genomgå en renovering, och planerar därför redan nu för att tillbringa nästa vårsäsong på turné utanför huset.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2002

I april 2003 påbörjas en omfattande renovering av scenen Storan och Malmö Musikteater kommer då att repetera in en turnéversion av operan Carmen. Denna kommer då om möjligt att framföras i husets foajé, men kanske troligare ges i turnéföreställningar. Programmet fram till dess omfattar en ovanlig hybrid i form av "Operablues i en akt" med Louise Hoffsten 7-8 september. Den avlöses av Verdis opera "La Traviata", med premiär 14 september och därefter, den 20 september, en nypremiär för vårens musikal "Nine" med bland andra Jan Kyhle och Petra Nielsen. Sista föreställningen är inplanerad 20 oktober, och då har man redan kvällen innan haft nypremiär på Tjajkovskij-operan "Eugen Onegin", i regi av Marianne Mörck. Programmet "Hyllning till en mästare" blir en specialföreställning: Charlie Chaplins film "Moderna tider", med originalmusiken framförd av Malmö Operaorkester dirigerad av Timothy Brock. Den ges bara i två föreställningar, 23 och 24 november. 29 november är det dags för nästa storsatsning, musikalen "Miss Saigon". Den spelas på engelska och några av de ledande rollerna görs av artister från Broadway. Miss Saigon spelas sedan fram till början av mars. Vid luciatid gör man om det uppskattade gästspelet med Estniska Nationalbaletten, som i år ska framföra "Nötknäpparen" med musik av Tjajkovskij. Nästa år inleds som vanligt med Trettondedagsgalan, en galafest med Malmö Operaorkester och solister. Två föreställningar ges, 4 och 5 januari. Därefter blir Richard Strauss opera "Ariadne på Naxos" den sista stora föreställningen innan ensemblen lämnar huset till renoveringsarbetarna. Bland andra Lars Humble och Ingvar Wixell deltar i stycket, som framförs på originalspråket tyska. Premiären blir 25 januari, och det blir tolv föreställningar fram till 30 mars.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons