Annons
Nyheter

Magnus Härenstam lämnar Jeopardy

Efter 14 år har Magnus Härenstam bestämt sig för att lämna TV4:s frågesportprogram Jeopardy. Hans efterträdare blir Adam Alsing.
Nyheter • Publicerad 4 december 2005
Magnus Härenstam lämnar Jeopardy för andra uppgifter inom TV4. Han efterträds av Adam Alsing.arkivbild: Pressens Bild
Magnus Härenstam lämnar Jeopardy för andra uppgifter inom TV4. Han efterträds av Adam Alsing.arkivbild: Pressens BildFoto: 

Sedan starten av Jeopardy i september 1991 har Magnus Härenstam lett över 2 000 program. Men efter 14 år får det alltså vara nog.

– Det är både roligt och lite vemodigt. Det viktigaste är att programmet lever vidare och kanske under bättre förhållanden. Vi har ju tappat lite på sistone och hamnat långt bort i tablåerna, säger Magnus Härenstam.

Annons

Hans efterträdare blir Adam Alsing som TV4 nyligen rekryterade från konkurrenten Kanal 5.

– Adam är en alldeles utmärkt efterträdare. Han är väldigt allmänbildad. Att Härenstam lämnar Jeopardy beror också på att han tycker det behövs en ansiktsyftning.

– Programmet behöver förnyas och framför allt få lite yngre tittarskaror, det har varit väldigt mycket äldre människor som följt det på sistone. Och Adam kan vissa andra ämnen än jag, han kan den moderna musiken och idrott och allt sådant där som jag inte är så duktig på, säger Härenstam men poängterar att stuket ändå kommer att vara detsamma.

Sina framtidsplaner är han dock mer förtegen om. Klart är att han ska gå vidare med andra projekt för TV4, bland annat utveckla en skriven serie.

– Det är helt enkelt ett manusbundet material. Vi är några stycken som sitter och klurar på det nu.

Blir det en komediserie?

– Jag kan inte uttala mig om det. Vi är precis i de första flämtande tagen och undrar var det ska ta vägen. Så det går inte att säga något nu. (TT Spektra)

Henrik Larsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons