Annons
Nyheter

Madonna till Köpenhamn och Göteborg

Popdrottningen Madonna kommer till Sverige i sommar. För första gången på 19 år. "Som vi har kämpat för det här", säger Tor Nielsen på Live Nation. Hon ska även spela i Köpenhamn.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2009
Madonna. Bild: Scanpix
Madonna. Bild: ScanpixFoto: 

Stockholm. Senast Madonna spelade i Sverige var 1990, på Eriksbergs Varv i Göteborg. Men under fredagsförmiddagen blev det klart att den 50-åriga popikonen kommer till Skandinaviens största arena Ullevi den 9 augusti i år.

- Det känns otroligt kul, och spännande. Det har varit en hysterisk vecka med biljettsläpp till både Bruce Springsteen och Tina Turner. Det här var pricken över i, säger Tor Nielsen, promotor på bokningsbolaget Live Nation.

Annons

Han har försökt boka Madonna ända sedan hon var här för 19 år sedan. En kamp som utkämpats i motvind.

- På 90-talet var hon knappt ute, och 2000-talets turnéer har bara nått ett begränsat antal platser. Man måste komma ihåg att Sverige är ett litet land. Det är inte alltid som vi får hit de riktigt stora artisterna, säger Tor Nielsen.

Biljetterna till konserten släpps den 9 februari. Efter kaoset kring försäljningen till Bruce Springsteens sommarspelningar finns anledning att ställa frågor om biljettsystemets kapacitet, även om det den här gången är Ticnet och inte Eventim, som är ansvariga.

- Jag tror att det kommer fungera bra, det som hände i måndags var ett tekniskt missöde. Men visst kan det kan bli tufft om trycket är hårt. Det gäller att ha tålamod, säger Tor Nielsen.

Att biljetterna ligger på så mycket som mellan 700 och 1 200 kronor styck skyller han på en generell prisökning av konserter, men understryker även att världens största artister kostar.

- Det är klart man sätter marknadspriser, men sådana här turnéer är också otroligt dyra att bygga upp och genomföra.

Värmer upp för Madonna på Ullevi gör dj:n Paul Oakenfold, som senare i vår ger ut skivan "Pop Killer".

Sveriges egen popprimadonna Robyn, som turnerade med Madonna i somras, är enligt Live Nation inte aktuell som förband.Den 11 augusti spelar Madonna i Köpenhamn.

TTSpektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons