Annons
Nyheter

Lyckad final för Trelleborgsrevyn

I söndags var det final för Trelleborgsrevyn. Huvudrollsinnehavaren Nils-Gunnar Snygg summerar sommarens föreställningar. Han ger ensemblen toppbetyg.
Nyheter • Publicerad 15 juli 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Trelleborgsrevyn är över för den här gången. Sista föreställningen gick av stapeln i söndags kväll. Kommunfullmäktigeordförande Nils-Gunnar Snygg spelade huvudrollen som fröhandlare Calle Pettersson och han är mycket nöjd med sommarens resultat. - Det har gått mycket bra. Trots att vi konkurrerat med badstränder och TFF så har det varit cirka 500 - 600 människor i publiken varje kväll. Enligt Snygg har inte bara trelleborgare hittat till utomhusscenen, utan även folk från Malmö och omkringliggande samhällen. - Ditresta har kommit fram efter spelningen och berättat att Trelleborgsrevyn står sig väl i konkurrensen med andra lustspel runt om i Skåne, och det är roligt, säger Snygg. Alla generationer har lockats till Folkets park. - Vi har haft fler ungdomar i år än tidigare. Kanske beror det på att ensemblen har varit yngre det här året, säger Snygg som själv inspirerats av att spela med en så ung ensemble. - Jag hade ju kunnat vara pappa till dem allihop, säger han skämtsamt. För honom var det dock inget lätt beslut att åta sig den krävande rollen. - Det var mycket att läsa in, men samtidigt var det en utmaning för mig att lära in så mycket utantill. Och det gick bra, säger han. Det enda Snygg önskar är att vädret hade varit något bättre första spelveckan. - Av femton föreställningar fick vi ställa in en på grund av hällregn, så det är väl hyfsat. Men visst hade det varit bra med bättre väder, säger han och tillägger att för varmt väder inte heller är bra. I söndags var det på gränsen till för varmt, men allt gick vägen ändå. Lite bus på scen fanns det också utrymme för som sig bör på sista föreställningen. Och det var Nils-Gunnar Snygg som stod för det. - En koffert som skulle bäras ut från scen hade blivit något tyngre än vanligt, men det var nog ingen i publiken som märkte det, avslöjar han och menar att lagom bus är tillåtet, men inte så att medspelarna kommer av sig. Avslutningsfesten gick av stapeln redan i lördags. - Vi åkte till Vanningen i Vellinge och badade allihop. Det var väldigt trevligt. Nu har de flesta i ensemblen semester och kärntruppen, Jonas Andersson, Jessica Tursch Andersson och Katarina Jonsson, påbörjar planeringen av nästa års uppsättning i höst. För Nils-Gunnar Snyggs del gäller först nyårsrevyn, troligen i Kristianstad, och därefter tar han ställning till vad som händer nästa sommar. - Jag tar ett år i stöten och gör det som är roligt för stunden. En roll tar mycket tid och jobb, och det gör mitt förtroendeuppdrag som ordförande också, förklarar han. Det lär i alla fall inte vara sista gången vi får se honom på scen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons