Annons
Nyheter

Loreen höll hela vägen

Favoritskapet höll hela vägen. När både svenska folket och jurygrupperna hade lagt sina röster stod Loreen som segrare i Globen.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2012
Foto: 
Loreen var favorit och höll hela vägen.
Loreen var favorit och höll hela vägen.Foto: 

Förra året, när Loreen tävlade med ”My heart is refusing me”, tog schlagerresan slut i andra chansen. I år klev hon fram som en av de stora favoriterna med ”Euphoria”, som skrivits av Thomas G:son och Peter Boström. Framme vid finalveckan var de flesta proffstyckare ense om att slutstriden skulle stå mellan henne och Danny Saucedos ”Amazing”. Så blev det också.

När de utländska jurygruppernas poäng räknats samman hade Loreen 114 poäng, medan Danny följde hack i häl på 92 poäng. Svenska folket höll liksom de internationella jurygrupperna Loreen som favorit och kammade hem högsta potten när telefonrösterna räknats.

Annons

Vinnaren, Loreen, sa efteråt att segern kändes overklig.

– Jag är jätteglad men det känns fortfarande väldigt overkligt, det har inte riktigt landat än.

Hur ska du fira?

– Jag har lust att fokusera på min familj, de har stått ut med mig så jag vill ge dem en massa kärlek.

Sara Li och Björn Ranelids bidrag var dock inte lika poppis hos juryn och låten Mirakel fick bara en poäng, från Bosnien. Något fler hade ringt och röstat på den skånska duon som var nöjda efter tävlingens slut.

– Jag är nöjd, jag sa att vi skulle komma nia eller tia, säger Björn Ranelid. Vi har gjort bra ifrån oss och kämpat.

Är ni missnöjda med placeringen?

– Nej, vi kom till final. Det har varit glädje hela veckan över att få stå på scen, säger Sara Li. Jag är jätteglad, jag är så nöjd. Det kom lite tårar efter att vi hade uppträtt.

Låtskrivaren Fredrik Andersson är nöjd även han, men hade hoppats på lite fler röster från folket.

– Vad ska jag säga. Internationella juryn var väntat. Vi hade gärna fått nå lite högre hos svenska folket. Men jag är ändå nöjd.

Maria Sällberg
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons