Annons
Nyheter

Lopez tackar Hallström för att han kämpade för henne

Lasse Hallström fick strida för att få med Jennifer Lopez i sin nya film. Nu tackar världsstjärnan den svenske Hollywoodregissören. - Han kämpade verkligen för att jag skulle få rollen och satte ner foten, säger hon.
Nyheter • Publicerad 7 december 2004
Jennifer Lopez. Pressens Bild
Jennifer Lopez. Pressens BildFoto: 

Jennifer Lopez växlar ledigt mellan filmer och skivor och har dessutom numera både egen parfym och klädmärke. Men även om musiken går strålande och ett nytt album är på väg i februari, så går filmerna sämre.

Medan rubrikerna om hennes privatliv har blivit större har filmernas intäkter blivit mindre. "Gigli", med förre pojkvännen Ben Affleck, blev en jätteflopp, och när Lasse Hallström ville ha med Jennifer Lopez i sin nya film "An unfinished life" höll det på att bli tvärstopp.

Annons

- Det fanns en möjlighet att jag inte skulle få göra rollen, berättar Jennifer Lopez på Sverigebesök och säger att det var Lasse Hallström som satte ner foten och krävde att hon skulle få vara med i filmen.

- Det gjorde att jag kände mig väldigt glad och tacksam, fortsätter Jennifer Lopez.

Hallström "imponerande"

Hon kan inte nog prisa regissören, som hon beskriver som "imponerande duktig att berätta en historia".

- Jag älskade manuset och det var så roligt för när vi träffades så verkade han tycka att jag var perfekt för rollen, av någon anledning, säger hon och skrattar.

Vilken är din favoritfilm av Lasse Hallström?

- Han skulle bli arg om han visste det här, men jag har inte sett "Mitt liv som hund", som jag har förstått är hans bästa. Men jag vill verkligen se den, säger hon och ler ursäktande.

"An unfinished life", ett drama med Robert Redford och Morgan Freeman i övriga stora roller, skulle egentligen ha haft premiär i USA nu i december för att kunna vara med i spelet kring Oscarpriserna i februari, men har nu flyttats till mars.

Det gör att Jennifer Lopez kan koncentrera sig på sin musikkarriär igen. Sedan debutalbumet "On the 6" kom 1999 har hennes album sålts i hela 25 miljoner exemplar och hon är en av få skådespelerskor som har en framgångsrik musikkarriär också.

Hur väljer du om du ska göra en film eller en skiva?

Annons

- Jag går på magkänslan. När jag har gjort några filmer brukar jag känna för att gå in i studion eller tvärtom, förklarar hon.

Den här gången behövde Jennifer Lopez först ta ledigt efter några år då hon spelat in film efter film och sedan direkt följt upp med en skiva. Under ledigheten lyssnade hon mycket på gammal funk och blues och det satte sina spår på albumet, som kommer i slutet av februari.

- Det är mer funk på den här skivan, jag ville ha mer blås och tunga trummor. Det gav mer energi åt låtarna, säger Jennifer Lopez.

Hon pratar längtansfullt om att få åka på turné och spela skivan och säger att det är någonting hon vill hinna med innan "jag slår mig till ro och skaffar barn".

Bryr sig inte

Närmare än så släpper hon inte in folk i sitt privatliv. Fast eftersom varje steg av hennes liv följs av paparazzi, även i Stockholm där de står och väntar troget utanför Grand Hotel, måste man ändå fråga hur det känns att leva i sådant akvarium att alla kan se och läsa vad som händer.

- Jag bryr mig inte så mycket om det som jag gjorde förut, säger hon. När jag först blev omskriven ville jag läsa allt om mig och det var roligt.

- Men jag har lärt mig hur det fungerar nu. Man blir uppskriven ett tag och så river medierna ner dig igen. Det går i cykler och jag blev trött på alla cyklerna, säger hon och skrattar.

- Man lär sig att inte ta det på allvar, fortsätter hon och går över i att prata om att det viktigaste är att själv veta vem man är.

Har det blivit svårare att fortfarande vara enkla "Jenny from the block"?

Annons

- Nej, tanken bakom den låten är så bra. Även om allting omkring mig har förändrats är jag fortfarande samma person. Och så tycker jag fortfarande det är. Det vet mina lojala fans.

Mikael Forsell/TT Spektra

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons