Annons
Nyheter

Löjligt enkel rock'n'roll

När The Refreshments ställer sig på Sommarrocks scen bjuds det på en rejäl dos rock'n'roll. Och ingen ska behöva sakna Miss you miss Belinda på spelschemat. Det lovar Joakim Arnell.
Nyheter • Publicerad 10 juli 2009

SVEDALA. – Ibland tänker vi att vi är trötta på den och ska hoppa över den. Men det är inte uppskattat, sångaren om en svängiga hiten från 1999.

Miss you miss Belinda slog i vad som i dagsläget kan ses som halvtid för 20-årsjubilerande The Refreshments. Sedan dess har bandets samtliga skivor sålt guld – årets A band's gotta do what a band's gotta do är tolfte ut i raden. Det talande titelspåret på den är Joakim Arnells livefavorit.

Annons

– Den är löjligt enkel och handlar om bandet.

Just enkel rock'n'roll som känns igen från 1950- och 60-talet är ett signum som har hängt med The Refreshments. Det svängiga soundet diggas av såväl dansfolk som raggare och nostalgiker. Många fans är i 60-årsåldern berättar Joakim Arnell, men det finns även en del ungdomar i den trogna publiken.

Sommarrock är startskottet för andra halvan av The Refreshments 28 konserter långa sommarturné, där de i Västervik har Boppers som gäster och på ett par andra platser delar scen med Jerry Williams.

Efter den väntar en paus innan de i höst ska fira sina 20 år tillsammans på allvar. Då släpps en specialbox och gamla medlemmar och gäster kommer bjudas in för jubileumsgig i hemstaden Gävle.

Några planer på att byta livsstil finns inte.

– Vi kör på så länge vi orkar, än så länge har vi inte tröttnat. Kanske 20 år till? Sen får det nog vara nog, säger 42-årige Arnell.

Lucas Dietrichson
Jennie Larsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons