Annons
Nyheter

Livlig sommar på Parken

En rockabillykväll, en swingkväll och en utomhus Yes-gala för ungdomarna. Sommaren artar sig för att bli riktigt händelserik på Parken i Trelleborg.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2011
Tyska Rockhouse Brothers turnerar i Sverige i sommar med paketet "Rockabilly på väg."
Tyska Rockhouse Brothers turnerar i Sverige i sommar med paketet "Rockabilly på väg."Foto: Rockhouse Brothers
Svante Thuresson gästar Trelleborg Palmfestival kvällen den 27 augusti.
Svante Thuresson gästar Trelleborg Palmfestival kvällen den 27 augusti.Foto: Victor Lundberg / SCANPIX

17 juli kommer programmet "Rockabilly på väg" att ta både inom- och utomhusområdena i besittning. Utomhus blir det bilutställning med gamla jänkebilar, inomhus lirar två rockabillyakter: Stockholms Domestic Bumblebees och tyska Rockhouse Brothers. Man tävlar också i bästa dans, bästa kläder och fräckaste bil.

– Det är en turné i "Grease-anda" som går runt i hela Sverige, berättar Rebecca Segerhagen på Parken. Konferencier är en kille som kallas "Greven", som lär vara en rolig prick med glimten i ögat.

Annons

27 juli blir det "Sommar-Yes", en utomhusupplaga av den lokala bandmönstring som blivit så populär på Parken. Ungdomsenheten, Plattformen och musikföreningen Riffet är alla med på ett hörn. Exakt vilka band som medverkar är dock inte klart än, men målet är fyra lokala band plus ett lite mer etablerat "gästband."

– Banden får en halvtimme var på sig, så att de får en chans att visa hela sin repertoar. Vi kör på utescenen, men blir det regn så har vi alltid möjligheten att flytta inomhus, säger Rebecca Segerhagen.

27 augusti, alltså lördagskvällen under Palmfestivalen, drämmer Parken till med en riktig danskväll: storbandet Roger Berg Big Band med sångarna Git Persson och Svante Thuresson.

– Det blir i konsertform, men vill man hoppa upp och dansa ska det finnas möjlighet till det, säger Rebecca Segerhagen.

Krockar det inte med Palmfestivalens aktiviteter?

– Det är ingen krock, utan ett medvetet val för att det ska hända mer under Palmfestivalen, förklarar Rebecca. Dels är det jättebra om vi kan få lite folkströmmar mot Parken, dels är det bara bra med fler evenemang. Hos oss blir det jazz. Det ska inte konkurrera, utan tvärtom göra programmet fylligare, större och bättre.

Ovanpå det spelar Trelleborgsrevyn lustspel 4-17 juli, och någon barnteater kommer det också att bli på Parken.

Fanny Johansson
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons