Nyheter

"Lite mys innan julen brakar ut"

Marianne Mörck gör showen ”Nu é de kul igen” ihop med Tommy Lindskog och Leif Carlsson till helgen.
Nyheter • Publicerad 26 november 2010
Foto: 

Vad är det för något ni ska göra i Foteviken, en julshow?

– Nej, inte alls. Folk tror kanske det med tanke på titeln, men det blir ingen ”Stilla natt” eller så. Det är meningen att det ska vara lite mys innan julen brakar ut. De vore ju sjukt att börja med julen redan, tycker jag.

Vad ska showen innehålla?

– Lite smått och gott och allt möjligt, spanskt, svenskt, amerikanskt. Vi kommer inte att ta så många danssteg, dock, för scenen är så liten.

Varför spelar ni bara en enda helg?

– Egentligen skulle det bara varit en enda konsert, men det eskalerade och blev två och sedan tre. Men jag har inte tid med fler, jag håller på och repar ”Romeo och Julia” på Göta lejon i Stockholm inför premiären på nyår. Det är med Måns Zelmerlöw och Loa Falkman, och jag spelar Julias amma. Den rollen har jag faktiskt gjort förut, men då som balettdansös på Malmö Stadsteater.

– Både då och nu får jag ha extramage på mig under klänningen, för jag har gått ner 20 kilo och känner mig väldigt glad och stark.

Vad önskar du dig själv i julklapp?

– En riskokare. Eller åtminstone en sladd till en. Annars har jag allt och mår jättebra!

Fotnot. ”Nu é de kul igen - de har vatt tradit länge nock!” spelas på Foteviken i Höllviken 27-28 nov, picnicföreställningar kl 19. Matiné 28/11 kl 14.

INTERNAL INTERNAL
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.