Nyheter

Lill-Babs sjunger och mår bra

Ryktet om Lill-Babs sviktande hälsa är betydligt överdrivet.I april kommer hon till Svedala för att showa på Törringelund.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2002
Lill-Babs och Kent Nilsson. BILD: CLAES NYBERG
Lill-Babs och Kent Nilsson. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Lill-Babs och Kent Nilsson. BILD: CLAES NYBERG - Jag mår så bra att jag skäms, säger sångerskan. Av gårdagens kvällstidningslöpsedlar att döma är Lill-Babs mer eller mindre döende i "svår sjukdom". Visst har hon haft halsproblem, och hon har sedan två år tillbaka en liten hörapparat i vänstra örat. Annars är hon i utmärkt form, och har till och med slutat röka. - Jag har träffat så många bra journalister som fått sina artiklar förstörda av rubriksättare, säger hon luttrat. Jag blir inte ens förbannad längre. "Dementera inte", sa alltid Simon Brehm till mig. "Då får de bara en löpsedel till, och det ska du inte bjuda på!". 17-26 april blir det sex föreställningar av "Vårträffen" på gamla danspalatset Törringelund. Det är femte året som arrangören Bengt Mårtensson och Arlövs revypappa Kent Nilsson sätter ihop en eftermiddagsrevy med sång, musik och dans, parat med dagsaktuella sketcher och riktat mot målgruppen 55-plus. Exakt vad showen ska innehålla, och vilken som blir Lill-Babs roll, det är inte klart än. - Det blir väl lite schlager, lite Forsell och lite jazz, säger Lill-Babs förhoppningsfullt. Det viktiga är att humorn är med, och allvaret. Man ska nudda vid folks känslor och göra dem glada - eller förbannade! Egentligen är det semesterperiod för Lill-Babs nu i januari-februari. Ända sedan hon fyllde 50 - för 14 år sedan - har hon försökt trappa ner. Nu gör hon ett hundratal framträdanden om året. Resten av tiden spelar hon golf och umgås med familjen. Fast nu har hon precis varit i Danmark för en serie konserter. - Nu ska jag i alla fall ta semester, lovar hon. Eller, först ska jag in i studion. Sedan ska jag ta semester! Det är svårt att lugna ner tempot så länge det finns en publik som vill höra henne, förklarar hon. Hon blandar jazz med viskvällar och revyer, och håller emellanåt också seminarier. Eftersom hon om två år kan räkna in inte mindre än 50 år i underhållningsbranschen, så har hon en del erfarenheter att dra ifrån. Det Lill-Babs ska göra i studion är en förberedelse inför sommarens turné med Siw Malmqvist och Ann-Louise Hansson. - Vi har fått ett potpurri på en massa av våra gamla hits. Jag sjunger "Jag är en tuff brud i lyxförpackning" och precis efter sjunger Siwan "Men det var så länge sen, så länge sen". Hon håller på att garva ihjäl sig varje gång!

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.