Nyheter

Lättsam men något blek

New York City, sommaren 1994. Lukes (Josh Peck) föräldrar har knappt råd att betala hyran så han försöker hjälpa dem genom att extraknäcka som knarklangare.
Nyheter • Publicerad 14 november 2008
Ben Kingsley och Josh Peck spelar huvudrollerna i The wackness om en galen sommar i New York. bild: SF
Ben Kingsley och Josh Peck spelar huvudrollerna i The wackness om en galen sommar i New York. bild: SFFoto: 

Men det är en ensam tillvaro. När kompisarna tar studenten och reser till Europa blir Luke kvar hemma.

Ensamheten och uppgivenheten växer till depression. Vilken tur då att en av hans klienter råkar vara Dr Squires (Ben Kingsley), en läkare med drogproblem och en minst sagt tveksam moral.

Då Luke träffar en flicka (Olivia Thirlby) som han är oförmögen att uttrycka sitt intresse för blir psykiatrikern en mentor i jakten på kärlek. Eller snarare sex. Något som dock kompliceras av att flickan i fråga också är styvdotter till Dr Squires.

Jonathan Levine, som långfilmsdebuterade med hajpade och DVD-aktuella lågbudgetrysaren All the boys love Mandy Lane, har både skrivit manus och regisserat.

Han har velat göra en film om ungdomens frigörelse mot bakgrund av hiphoppens viktigaste år, men det närmaste han kommit är en film som känns som en avlägsen vit släkting till Spike Lees Do the right thing. Väldigt avlägsen och väldigt mycket blekare.

The wacknesshade behövt precis det titeln antyder. Lite mer galenskap och knäpphet.

Johan Brännström (TT Spektra)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.