Annons
Nyheter

Låt Jason vila i frid

Som om actionregissören Michael Bay behöver pengar? Med kassasuccéer som Transformers och Armageddon borde bankkontot vara välfyllt.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2009

Först gav han sig på att producera en ny version av kultklassikern Motorsågsmassakernmed tysken Marcus Nispel som regissör. Resultatet var rätt nedslående men kulorna rullade in. Nu är det dags för en annan klassiker, Fredagen den 13:e.

Någon som tror att Bay och Nispel lyckats bättre denna gång?

Annons

Glöm allt snack om ny version, den här filmen har inte mycket med originalet att göra. Handlingen tar vid där den första slutade. Ett gäng skolkompisar kommer till legendariska Crystal Lake för att festa över helgen. De möter Clay (Padalecki) som i skogarna runt sjön letar efter sin försvunna syster. Snart gör Jason Voorhees entré och börjar sitt macheteviftande.

Man hade önskat att filmmakarna lagt några extra dollar på manuset. I stället för något originellt verkar syftet snarare varit att framställa Jason som filmvärldens störste slaktare. Han tar nästan livet av fler än vad Bruce Willis gjort i alla Die hard-filmer tillsammans.

Skräckfilmernas hela arsenal av klichéer avverkas i samma takt som Jason staplar liken på hög. Ganska snart längtar man till originalet, och då är den filmen inte den bästa.

Men detta?

Jag kan bara se pengarna för någon vision verkar Bay och kompani inte haft.

Om nu inte visionen var att visa så mycket tuttar och blod som möjligt.

Låt Jason vila i frid.

(TT Spektra)

Henrik Larsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons