Annons
Nyheter

Lasse tar över efter Lasse

Nyheter • Publicerad 9 augusti 2005

"Diggiloo" har blivit "Doobidoo". Nu tar Lasse Kronér över stafettpinnen från Lasse Holm i den nya stora fredagsunderhållningen som börjar i SVT den 26 augusti.

Fredagsunderhållningen har ömsat skinn och bytt namn, men många kommer att känna igen drag av frågesporten "Diggiloo" i nya "Doobidoo". Fast programledaren Lasse Holm har lämnat över till Lasse Kronér, 42, och tv-klippen ur nöjesarkivet håller sig inte längre till schlagervärlden utan spänner nu över fler genrer.

Annons

Två lag med två artister tävlar mot varandra i varje program. Frågorna är baserade på filmklipp och sånguppdrag, assisterade av ett husband under ledning av Marcos Ubeda. Det handlar om att vara musikaliskt allmänbildad, snabbtänkt och bra på associationer. Och att stå ut med att bli häcklad.

– Jo, vi har hittat flera av artisternas allra första framträdanden i tv, sånt som inte har visats sedan dess, säger Lasse Kronér.

I det första programmet tävlar Claes Malmberg och Jenny Silver mot Magnus Carlsson och Elisabeth Andreassen. Senare i höst dyker även Johan Ulveson, Shirley Clamp, Lill Lindfors, Peter Dalle och Nanne Grönvall upp.

– Och alla Sveriges partiledare är med. Varje vecka kommer de att diskutera en låt som de har hört under veckan och sedan är det upp till lagen att gissa på olika poängnivåer, berättar Lasse Kronér. (TT Spektra)

Mikael Forsell

Fotnot. Programserien avslutas i november, men återkommer med ett julspecial dan före doppardan. Sändningstiden är fredagar 20.00 i SVT1.

Lagen i "Doobidoo"

26/8:Claes Malmberg och Jenny Silver – Magnus Carlsson och Elisabeth Andreassen.

2/9:Johan Ulveson och Gunilla Backman – Shirley Clamp, Magnus Bäcklund.

9/9:Nina Inhammar och Peter Lundblad – Lotta Engberg, Peter Apelgren.

Annons

16/9:Linda Lampenius och Bengan Jansson – Sanna Nielsen och Lasse Brandeby.

23/9:Jill Johnson och Björn Skifs – Petra Nielsen och Lennie Norman.

30/9:Agneta Sjödin och Emrik Larsson – Meja och Peter Dalle.

7/10:Jessica Andersson och Björn Kjellman – Jessica Folcker och Peter Settman.

14/10:Lill Lindfors och Karl Martindahl – Monica Dominique och Knut Agnred.

21/10:Sara Löfgren och Micke Leijnegard – Blossom Tainton och Stefan Andersson.

28/10:Vivian Cardinal och Ronny Eriksson - Linda Bengtzing och Niclas Wahlgren.

4/11:Nanne Grönvall och Tommy Nilsson – Babben Larsson och Andrés Esteche.

23/12:Kim Kärnfalk och Christer Sjögren – Caroline Wennergren och Lasse Holm.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons