Annons
Nyheter

Läge för dubbdäck på cykeln

Nyheter • Publicerad 28 december 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Snön vräker ner utanför mitt fönster. Slipper man bara att ge sig ut på vägarna och inte har allt för långt att gå är det väldigt mysigt och mjukt och ljust och en otrolig tur att inte detta snöoväder kom mitt i jultrafiken för några dagar sedan.

På min korta vandring till tidningen såg jag en hel del varelser av obestämd ålder och det var omöjligt att se om det var en man eller en kvinna som kom gående. De såg mest ut som en slags rymdfigurer. Säg vad man vill om oss skåningar men rejäla vinterkläder det har vi!

Annons

Jag såg också en tapper människa som försökte cykla sig fram i snöfallet, jag tror det var en kvinna och hon slirade och krängde i snömodden på gatan och tvingades till sist ge upp och leda cykeln. Klokt.

Enligt en arbetskamrat med erfarenhet av livet i norr finns det faktiskt cykeldäck med dubbar som man använder uppe i Norrland. Det har jag aldrig sett. Men ligger snön stilla utan att förstöras av salt då kan jag förstå att dubbarna fungerar. Men jag hade nog föredragit en rejäl snöscooter. Att köra snöscooter i ett vackert vinterlandskap har jag heller aldrig gjort men så är det också väldigt många år sedan jag var norr om Stockholm. Min näsa pekar ju för det mesta åt andra hållet.

Och det gör den om några dagar då jag och dottern far till Berlin en sväng.

Jag var i Berlin i februari i år och då var det exakt samma väderläge som nu. Ska det bli mitt öde att alltid besöka Berlin i snökaos? Då åkte jag buss ner och det var en rysare i snöovädret, denna gång flyger vi och det kan bli lika magstarkt om det vill sig illa. Det tar förvisso blott en timme att flyga ner men det är ju start och landning som kan vara lite besvärligt när det snöar och blåser. Nåja, vi åker inte förrän på måndag och då kan det mycket väl vara blå himmel och solsken – drömma kan man ju alltid...

För övrigt fick jag ett trevligt telefonsamtal från en klok dam som förklarade att det inte alls var bra att gå in i andras hem med skorna på. Det kan finnas både det ena och det andra på undersidan, menar hon och berättar om sin lösning på problemet. Hon har under sina resor i världen köpt innetofflor av olika slag och de erbjuder hon sina gäster.

En god idé! Jag tar snabeltofflorna från Orienten.

God Fortsättning!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons