Nyheter

Kylskåpet är nyckeln

Nyheter • Publicerad 16 augusti 2006
Kylskåpet är nyckeln.
Kylskåpet är nyckeln.Foto: 

Om man vill vara framgångsrik när det gäller att bjuda en intagande dam på middag i sitt hem är ett välstädat badrum viktigast av allt. Därefter kommer köket. Är dessa två stationer i ordning gör det inte så mycket att det kryper omkring dammråttor i hörnen och att det är uppställt och rörigt.

Är det en dam som man känner lite närmare, som kan förmodas övernatta, är ett välstädat sovrum med nya doftande sängkläder ett måste. Det är för övrigt alltid skönt att krypa ner i en renbäddad säng med eller utan sällskap. Ett par lavendelpåsar i bädden gör susen.

Sedan imponerar förstås alltid god, hemlagad mat och ett väl valt vin och snygga ljusstakar och manglade linneservetter men är badrummet skitigt då är allt förlorat.

Dessutom finns det ytterligare en fälla för oss stackars män att hålla reda på. Den fällan heter kylskåpet. Det är alltid spännande att observera kvinnors sätt att ta en främmande lägenhet eller hus i besittning. Vissa kommenterar högt hur man har det, andra säger ingenting men man ser att ögonen registrerar och andra ursäktar sig och går till badrummet direkt och det är bra för då får man domen redan innan maten. Men nästan alla gör sig ärende till kylen. Vissa bara öppnar den och skäms inte ett ögonblick för snokandet, andra låtsas leta efter något. Men det är enbart ren och skär inspektion det handlar om.

Är man som jag lite av en misslyckad ekorre då måste man se upp med kylskåpet. Jag slänger aldrig mat som går att äta. Allt sparas för att förhoppningsvis konsumeras vid ett senare tillfälle men övergår ganska snart till ett biokemiskt experiment. Möglig mat är inte populärt.

Jag känner en trevlig kvinna som älskar att restaurera kylskåp. Hon hälsar gärna på hos mig och det är inget snack utan bara pang på kylen. Hon rensar ut, skakar på huvudet, torkar av och organiserar om min kyl på tio minuter. Hon har sin ordning för kylskåp och den ska även gälla min kyl. Därefter kan vi sätta oss till bords och allt är frid och fröjd och gamman.

En gång gav jag henne en svår chock. Jag städade kylskåpet väldigt noga innan hon kom. Det fanns inget att ändra på eller skaka på huvudet åt. Hon förlät mig aldrig för det klavertrampet...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.