Annons
Nyheter

Kvartett spelar på Malmöfestivalen

Goodmankvartetten är första Trelleborgsbandet ut på Malmöfestivalen i dag. Det årsgamla bandet spelar klockan 15 i dans- och musiktältet i Raul Wallenbergs park intill Gustav Adolfs torg.
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2003
BILD: THOMAS NILSSON
BILD: THOMAS NILSSONFoto: 

Under en timme underhåller de med musik från Benny Goodmans repertoar. - Det blir riktigt härlig och svängig musik, säger Gert Gustafsson, som spelar klarinett. Bandet består dessutom av Robert Horvath på piano och vibrafon, Yngve Nilsson på bas och Sven Körner som sjunger och spelar trummor. - Det är kul för vi är i så olika ålder. Robert är 22 år och Sven är 77 år. Den här musiken passar verkligen alla åldrar, säger Gert Gustafsson. Goodmankvartetten bildades inför Mikaelifesten förra året och gör sin allra första Malmöfestival, efter att arrangörerna frågat om de inte kunde spela. - Fast jag har ju spelat där förr med mitt andra band Seven up gladjazzband, säger Gert Gustafsson. - Men det ska verkligen blir roligt, fortsätter han. Fotnot. Läs mer om Malmöfestivalen på sidan 3 i del 2.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons