Annons
Nyheter

Kräv mer av Pete Doherty

Man vet att det är illa när en artist möts med förvånat jubel bara för att han kommer ut på scen i tid. Men kanske är det inte så konstigt i Pete Dohertys fall. Sist han var här lyckades han bli stoppad redan i tullen, hiva ut en gura i publiken, trilla av scenen och hamna i slagsmål med fotograferna.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2008
Pete Doherty i Babyshambles.
Pete Doherty i Babyshambles.Foto: 

Det var 2006, och Pete Doherty intog scenen först vid halvtresnåret på natten, dryga timmen efter utsatt tid. Sedan dess har Dohertys skandalösa och drogstinna leverna bara eskalerat, om man får tro på skandalrubrikerna. In i det sista var det också osäkert om Doherty och hans Babyshambles alls skulle dyka upp på Hultsfred. Eller om hans senaste problem med lagen skulle hindra honom från att resa.

Så när han släntrar ut på Hawaiiscenen 18.00 på torsdagskvällen, hel och ren, med hatten käckt på sned och punktlig på minuten, möts han av rungande jubel. Men en entre gör ingen konsert, och även om han både står stadigt på benen och mumlar några obegripliga meningar till publiken och då, så märks det att han inte är på hugget. Bandet drar sällan åt samma håll som Pete själv, hans fumliga gitarrsolon skulle ge en gitarrlärare svettiga mardrömmar och sången för tankarna till en överförfriskad vän av karaoke, snarare än till en storsäljande världsstjärna.

Om jag hade varit ett fan, som betalat dyra festivalbiljetter för att se Babyshambles på scen, så hade jag krävt mer. Mycket mer. För starka låtar är ingen bristvara i Babyshambles-lägret. Det är bara det att Pete Doherty inte verkar särskilt angelägen om att göra dem rättvisa.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons