Annons
Nyheter

Köplusten går i baklås

Nyheter • Publicerad 7 december 2004
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Nu utvecklar sig julförberedelserna till oanade höjder. Det räcker inte med att pynta lite och städa och tända ljus " nej, nu ska vi göra om hela hemmet inför jul! I den digra reklamhögen som dånade in på hallgolvet på måndagsförmiddagen hittade jag en liten katalog från ett möbelföretag som helt enkelt hävdar att det går att få julfint på ett kick. Välkomna hem till mig...

Vi ska således fixa vardagsrummet genom att köpa två soffor, fixa till köket med ett barbord, fixa till matrummet och sovrummet och till sist ska vi fixa till hallen. Allt är möjligt och leverans innan julafton.

Annons

Det värsta med all denna exponering av varor är att jag blir påverkad. Plötsligt ser jag min lägenhet i ett helt annat ljus, visst är det så att jag skulle behöva nya fåtöljer eller kanske rent av en soffa och en ny golvlampa vore högst angeläget och varför inte passa på att måla om hallen, bygga en uteplats på taket och montera in en bubbelpool i mitt lilla badrum.

Och eftersom jag inte kommit längre än att jag släpat fram dammsugaren och konstaterat att jag behöver köpa nya dammsugarpåsar får jag dåligt samvete av all reklam som visar upp rena drömhemmen fyllda till bristningsgränsen av julmys. Och det är så rent och prydligt och är det människor med i bilden ser de så där oförskämt glada, lyckliga och stiliga ut att min spegel rämnar när jag går förbi och råkar kasta in en blick på mig själv.

Alltså går jag i baklås och gör ingenting.

I lördags gick jag ut för att köpa mig en skjorta. Jag kände att jag behövde pigga upp mig. Men när jag drogs med i köpfloden på gågatan och insåg att vi var väldigt många som skulle handla och därmed köa framför kassorna blev det baklås igen. Jag gav upp och förklarade för mig själv att jag faktiskt redan har gott om skjortor...

Tack och lov för att det är gott om tid till julafton.

Annars är det en spännande vecka som ligger framför mig. På torsdag är det Anna-dagen och det ska förstås firas och som av en händelse begår jag mitt första julbord den kvällen. Och på samma torsdag kommer min lilla kåserisamling ut och det är ju också kul.

Och soffan som jag spillde vin på i lördagskväll verkar ha överlevt. Den är säkert klädd med buffelhud som ju tål det mesta...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons