Nyheter

Konstrunda med öppet hus

På lördag kan konstintresserade åter få en glimt in ateljéer och verkstäder hos konstnärer på Söderslätt. Då inleds en konstvecka där SV Konstförening arrangerar öppet hus hos 43 av föreningens 150 medlemmar.
Nyheter • Publicerad 23 oktober 2002

Marianne Berggren och maken Hans Lindström beundrar Gunilla Martinis skulptur Segelbåt i stengods och drivved. BILD: TOMAS NYBERG På Garvaregården är det samma dag vernissage på den årliga samlingsutställningen där 41 av konstnärerna ställer ut ett verk var. Utställningen visar verk i både olja, keramik, textil och skulptur. - Jag skulle råda alla att börja konstrundan här på Garvaregården, säger Jan-Anders Ingvarsson. - På så sätt får man en överblick och kan bestämma sig för vad man vill åka och se. Det är inte vem som helst som får vara med och ställa ut på konstrundan. Konstföreningens styrelse är jury och väljer ut vilka verk som håller måttet. De flesta kommer med men det har hänt att verk refuserats. - Då brukar vi be dem vänta nåt år till, säger Jan-Ingvar Andersson. Text: Louise Voll Ercolino

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.