Annons
Nyheter

Konsert för unga vargar

Symfoniorkestern flörtar med den unga publiken, med lördagens familjekonsert "Peter och vargen."
Nyheter • Publicerad 20 maj 2011
Foto: Tomas Nyberg

Hur kommer det sig att ni kör en familjekonsert, Reinhart Teltscher?

– Vi letar efter den unga publiken, så klart. "Peter och vargen" är en härlig berättelse och Prokofievs musik till det hela är strålande. Vi hoppas på många vuxna och medföljande barn

Annons

– Det är ett koncept vi vill pröva, och som vi skulle kunna fortsätta med. Vi får inte kalla det för "nallekonsert", men det är lite åt det hållet. Förhoppningsvis följer barnen uppmaningen att klä ut sig till de djur som förekommer i verket, vilket skall belönas med en överraskning.

Vilka djur är det?

– En anka, en katt, en varg och en fågel. Och instrumenten kommer att demonstrera det de representerar i början på stycket. Katten står klarinetten för, det är fantastiskt vad illusoriskt det kan bli. Blundar du, ser du katten framför dig! Jag tror att det blir roligt att lyssna på även för vuxna.

Vad ska Lasse Svensson göra?

– Han är sagans berättare, och kommer också att inleda med en del barnsånger, för att få publiken i allmänhet och barnen i synnerhet i rätt stämning.

Varför vill ni spela för barnen?

– Det är ju vår kommande publik. Dessutom jobbar vi alltid med att rekrytera nya medlemmar, och då skadar det inte att göra barn nyfikna på att spela. Här har de en chans att komma väldigt nära orkestern, för vi sätter oss inte på scenen utan på samma plan som publiken.

Fotnot: "Peter och vargen" med Symfoniorkestern Trelleborg, Parken lördag klockan 15.

Martin Strandberg
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons