Annons
Nyheter

Kocktrio sätter konsten i nytt ljus

Vad gör man om man är hotell- och restaurangelev och vill dra sitt strå till Mustaschkampen? Ja, man... ordnar en konstutsällning, så klart.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2011
I filmhörnan kan besökarna på The Art Project bland annat uppleva en metafilm om utställningen de just sitter i. Från vänster Tobias Christensen, Simon Lussetti och Philip Kairala.
I filmhörnan kan besökarna på The Art Project bland annat uppleva en metafilm om utställningen de just sitter i. Från vänster Tobias Christensen, Simon Lussetti och Philip Kairala.Foto: Claes Nyberg

Mustaschkampen, den aktuella insamlingen till förmån för forskningen kring prostatacancer, blev det välgörande ändamål som Tobias Christensen, Simon Lussetti och Philip Kairala valde att stödja för sitt projektarbete sista året på Söderslättsgymnasiets Hotell- och restaurangprogram.

Resultatet av månaders förarbete och sponsorjakt kallar de kort och gott "The Art Project", och det äger rum på Konferenscentrum på fredag den 6 maj. Vernissaget klockan 18.30 blir också enda chansen att uppleva de foton, filmer, skulpturer och installationer som trion själva skapat.

Annons

Det faktum att trion inte exempelvis ger ut en kokbok i stället förklarar Simon Lussetti så här:

– Konst, musik och film är vårt stora, delade intresse.

– Huvudtemat är ljus, inflikar Philip Kairala. Vi leker mycket med det i presentationen och lägger ner mycket energi på att få rätt färger.

Blir det lite mystiskt och abstrakt, med skuggspel och ljuseffekter, så är det bara en fördel tycker trion.

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons