Annons
Nyheter

Ko-napping i Anderslöv

Nyheter • Publicerad 6 februari 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Om man skulle ta och skriva en deckare som säljer i enorma upplagor, blir film och tv-serie och översätts till tolv språk? Då skulle man ju ha sitt på det torra. Och hur svårt kan det egentligen vara? Det finns ju numera skrivarlinjer på de flesta folkhögskolor och man talar också en en slags böcker som "skrivarlinje-böcker". Men ännu har jag inte hört något om "skrivarlinje-deckare" men det måste väl finnas en kurs för sådant också?

Först och främst måste vi ha en plats där saker och ting händer. Populärast förefaller småstäder vara " jag föreslår att vi förlägger handlingen till Anderslöv, där händer ju inte mycket för övrigt.

Annons

Huvudpersonen får inte vara polis eller journalist, det är uttjatat. Och det var väl länge sedan det fanns någon polis i Anderslöv men en och annan journalist kanske där bor. Nej, huvudpersonen måste vara något oväntat " jag vet! Föreståndare för Systembolaget. Jag vet att det finns ett Systembolag i Anderslöv men jag ser sällan några kunder där " vad kan det beror på?

Denna person blir inblandad i en hisklig härva med internationella förtecken " kidnapping av kor och avelstjurar. Hur detta går till och varför vet jag inte riktigt än men det ger sig säkert bara vi kommer igång att skriva.

Och så måste det finnas en fal dam med i spelet och det kan inte vara föreståndaren eftersom han är en man. Nej, den fala damen jobbar i mataffären och har en hemlig böjelse för en särskild sorts giftiga akvariefiskar som hon smugglar in från Köpenhamn. Hon heter inte Siv.

Hur jag ska få ihop de giftiga akvariefiskarna, ko-nappingen och föreståndaren på bolaget har jag inte en aning om. Men än så länge är det rätt kul. Jo, vänta " föreståndaren har en bror som har en relation med den fala damen och brodern föder dessutom upp avelstjurar och några kor då och då. Och en dag försvinner alla korna och tjurarna och brodern och " detta är väldigt märkligt " även alla de giftiga akvariefiskarna.

Märker ni att det saknas något i denna text " ja, förutom någon röd tråd överhuvudtaget? Det är ingen som har kolat vippen. Det gör det annars i alla deckare. För ska det finnas en hemsk och grym mördare måste det också finna ett, eller flera offer.

Men jag kan ju inte ta livet av folk i Anderslöv, det är ju mina vänner som bor där. Äsch, jag skriver en liten diktsamling istället och tar hem Nobelpriset.

Äntligen måndag!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons