Nyheter

Kanske en dans med Harriet

Nyheter • Publicerad 4 augusti 2005

Efter att ha ätit 50-60 kräftor under två dagar måste jag nog tillstå att det värsta kräftsuget har lagt sig. Och läpparna och fingertopparna är uppfrätta av allt salt och tungan svullen efter ett flertal skärsår från vassa skalkanter.

Den andra sittningen, efter den lite bleka inledningskvällen, blev väldigt lyckad. Vi hade satsat på färska, utländska kräftor denna gång och det visade sig vara ett gott val, dock inte någon jättestor skillnad men de var ju inte särskilt mycket dyrare heller.

En sak har vi lärt oss av dessa kräftdagar. Vill man ha lite klor att bita i då ska man absolut välja de lådorna, färska eller frysta, som har färre kräftor och är något dyrare. Vi hittade bara lådor med många djur och klorna var inte ens som ett spädbarns lillfingrar. Med några undantag, som vi fördelade hederligt och rättvist mellan oss.

Det är ju inte heller särskilt estetiskt tilltalande att bygga upp ett kräftberg med bara kräftkroppar " det är ju klorna som ska hänga ut och locka och fresta. Förstås under en plym av färsk krondill!

Vi bestämde oss alltså för att bedöma den andra kvällen som helt godkänd, mycket för att vi nog inte klarat en tredje sittning i rad " jo förresten, det hade säkert gått men jag ska ju iväg till Båstad.

Nej, jag ska varken spela tennis eller idka badliv " jag ska krypa in i biomörkret och titta på tre-fyra filmer per dag från nu till söndag kväll. Det är alltså dags för Lilla Filmfestivalen i Båstad och i år är Harriet Andersson hedersgäst. Henne har jag gillat ända sedan Bergman-filmen Sommaren med Monika, som var oerhört spännande för en liten påg i början av 1960-talet, som började ana varför flickor var annorlunda än pojkar och hur naturen hade tänkt sig det hela.

Nu ska jag äntligen träffa Harriet Andersson i verkliga livet och, om jag har tur och sköter mina kort rätt, kanske få en dans med henne på avslutningsfesten.

Ni kan räkna med rapporter från Båstad både i morgon och på måndag och tisdag. Nu kör jag mot nordvästra Skåne.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.