Nyheter

Kalle Moraeus årets julvärd i SVT

Det blir Kalle Moraeus som får tända det berömda ljuset i SVT på julafton. Därmed överraskar SVT och frångår principen om varannan damernas.
Nyheter • Publicerad 24 november 2011
Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Kalle Moraeus är kanske mest känd som musiker i Orsa spelman, men blev riktigt folklig i och med sin medverkan i Melodifestivalen 2010 med "Underbart". Under hösten har han lett egna tv-programmet "Moraeus med mera" i SVT.

Själv blev han förvånad när SVT ringde och frågade om han ville bli julvärd.

- Inne i huvudet skrek det: ja, nej, vänta och stopp samtidigt. Men jag har kanske nytta av att ha varit under många pressade situationer i mitt liv, sade han på en presskonferens på torsdagsförmiddagen.

- Det är ju fullständig lag i vår värld att man inte jobbar på julafton i det här yrket. Men det finns ett gig man kan tänka sig att ta, och det är att vara julvärd. Det är en enorm ära, sade Moraeus, som valdes ut för uppdraget av programdirektören Annie Wegelius.

Louise Cronholm
Sara Haldert/TT Spektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.