Annons
Nyheter

Just nu är hemma absolut bäst

Nyheter • Publicerad 4 maj 2009
Just nu är hemma absolut bäst
Just nu är hemma absolut bästFoto: 

Jag är så glad för att jag hann hem innan rapsen slagit ut helt. Redan i går tog jag mig en tur ut till Skillinge och blev så bedårad av den ljusgröna, skira lättheten bland lövträden i Sandskogen och de spirande rapsfälten, blommande träd och alla vackra tulpaner i trädgårdarna att jag sannolikt var en trafikfara. Just rapsens korta men otroligt intensiva blomningsperiod är något av det skönaste jag vet, lika viktigt som den första klara koltrastsången. Borta är väldigt bra men just nu är hemma absolut bäst!

Jag har haft några väldigt fina veckor i Sevilla, eller åtminstone hyfsat fina veckor. Det var kallt i Sevilla, inte mer än 12-13 grader på kvällarna och det är kallt där nere med stengolv och dragiga fönster. När solen stod på blev det förstås varmt men aldrig den riktiga hettan som jag är van vid.

Annons

Och mitt hostal var inte mycket att ha – det är inte ofta det blir fel när jag bokar boende över nätet men den här gången vill jag nog mena att det närmar sig bedrägeri. Jag hade bokat ett rum med två separata sängar, badrum och antingen terass eller balkong. Så stod det också på min bekräftelse. Men när vi checkade in sent på på kvällen var det närmast en katakomb som vi fick. Ett pyttelitet rum, precis plats för två sängar, förvisso ett badrum men som en garderob och istället för terass eller balkong ett väldigt litet fönster högt upp på ena väggen. En cell.

Vi bråkade förstås och fick istället en större rum med så kallad fransk balkong som vätte ut mot en av de mest trafikerade gatorna i Sevilla. Badrummet, som förvisso enbart var vårt, låg i korridoren. Det var allt som fanns. Vi valde rummet med den franska balkongen, i katakomben hade vi inte överlevt.

Men så är det i Sevilla under ferian. Hotell- och hostalägarna kan vara kaxiga eftersom det är slagsmål om rummen. Jag gjorde ett försök nästa dag att ragga upp något annat i stan men det var fullständigt omöjligt. En kvinna i en reception tittade rent av förskräckt på mig och undrade om jag verkligen åkt till Sevilla under ferian utan att ha bokat rum?

Men ferian var härlig och när den stora ljusporten tändes klockan tolv på natten som officiell startsignal för ferian då stod vi kanske hundratusen människor packade som sillar och drack vit, torr sherry och sjöng och hurrade. Inga problem, spanjorerna kan det här med att samsas utan bråk och kalabalik i stora folksamlingar.

Men inget slår de gula rapsfälten på Österlen. Härligt att vara hemma.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons