Annons
Nyheter

Johan Pärson ordnar musikkvällar i Gislöv

Varje söndag klockan 19.30 under sommaren ordnar Johan Pärson musikkvällar på Stetti Harbour Café. TA har ställt honom några frågor.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2011
Johan Pärson
Johan PärsonFoto: 
Jens Ståhlstierna spelade på en av musikkvällarna i hamnen.
Jens Ståhlstierna spelade på en av musikkvällarna i hamnen.Foto: 

Varför livemusik i kaféet?

– För fem somrar sen började jag spela lite själv på söndagar. Hellre pianoklink än tystnad, tänkte jag. Tanken är att skapa en mötesplats för både Gislövsbor, trelleborgare och turister. Folk var lite frågande i början. "Gå på konsert och äta glass, utan alkoholrättigheter?" Men grundprincipen för mig är att skapa spontana möten, mer än att anordna stora konserter.

Annons

Hur kom det sig att du valde söndagkvällar?

Söndagar är bra för folk har inget planerat då. Ofta äter man tidigare, kanske vid sexsnåret, och sedan suckar man över att helgen är över. Eller så går man hit och får en musikinjektion.

Har du något favoritminne från sommarens spelningar?

Gitarristen Olav Norheim gästade för några veckor sedan. Han hade hört på omvägar att två 14-åringar i publiken kunde sjunga och stack guran till en av dem. Jag hade mina fördomar och tänkte väl, kan de sjunga, som är så unga? Men de spelade och sjöng som gudar! En annan gång hämtade en kille sin gitarr från båten och började riva av gamla Cash-låtar. Det var som i filmen "Walk the line", när Cash fick fängelsetaket att lyfta.

Vilka kommer och lyssnar?

I genomsnitt kommer mellan åttio och hundra personer, men det beror på vädret. När det regnar får folk tränga ihop sig och jag får placera någon bakom kulglassboxen, haha. Tidigare har jag behövt ringa vänner för att fylla upp, men nu är det ett etablerat koncept.

Vad har du för planer till hösten?

Åttio procent av gästerna är stammisar som brukar komma med tips. Till hösten filar vi på en soppmiddag där en lokal entreprenör kommer och föreläser. Kanske en gång i månaden i kombination med lite musik.

Vilket är ditt eget smultronställe på Söderslätt?

Jag tycker om ställen som tar egna initiativ, som Hallongården och Idala gård. Det är opretentiöst men ligger mycket arbete bakom. Eldsjälarna är guld värda.

Fotnot: Nu på söndag spelar sex musiker i olika genrer på Stetti Harbour Café, bland annat gitarristen och pianisten Erik Lindquist. Läs mer på nätet, stetti.se.

Louise Löfgren
Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons