Annons
Nyheter

Jill stannar i Sverige

Nyheter • Publicerad 18 september 2004
Foto: 

I måndags började studioarbetet med uppföljaren till countryalbumet "Roots and wings". Att hon valt att jobba i Sverige den här gången har flera skäl.

– Det är främst mer praktiskt, säger Jill Johnson. Jag är ju i slutet av min graviditet, barnet ska komma i slutet av november, och jag har ingen lust att flyga.

Annons

Men även rent kvalitetsmässigt kan det löna sig att spela in i Sverige.

– Sitter man inte på en miljonbudget när man ska spela in i Nashville så måste allt gå väldigt fort, det ska spelas in på tio dagar och mixas på sju. Det var väldigt stressande. I Sverige jag kan ta god tid på mig och göra arbetet grundligt. Efter succén senast ser arbetet med nya albumet, som planeras att släppas i mars nästa år, väldigt bra ut.

– Tidigare var mitt problem att jag inte fick några bra låtar. Det var därför jag började skriva själv, "ska jag ändå ha dåliga låtar kan jag lika gärna göra dem själv" ungefär. Men nu, när förra plattan gick så bra, så har jag märkt en enorm kvalitetsskillnad. Det har plötsligt blivit svårt att välja bland låtarna jag får.

Den här gången har Jill Johnson också fått "riktiga" countrylåtar skrivna av svenskar. Hon vill inte nämna några namn ännu, men hon verkar väldigt nöjd.

– Det har varit så himla popdominerat förut, jag har tvingats göra om materialet för att få det att passa. Det är jättekul att det faktiskt finns låtskrivare här i landet som kan lika bra som i USA. Nästa fredag har Disneys animerade vilda västernkomedi "Kogänget" premiär i Sverige. Jill Johnson gör de svenska versionerna av sångerna i filmen, som i original sjöngs av K D Lang och Bonnie Raitt.

– Det är klart att det känns väldigt smickrande att ha blivit utvald, säger hon.

"Mitt paradis på jorden" heter ledmotivet som i original görs av K D Lang. Men det är den andra sången, "Ska det nånsin bli sol igen", som är Jill Johnsons favorit:

– Den görs ju i original av min absoluta idol Bonnie Raitt, så det är den mest fantastiska låten av dem alla – tycker jag!

Daniel Åberg

musik
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons