Annons
Nyheter

Jill och jul på Bökeberg

Jag försöker att tappa hakan så sällan som möjligt. Men ibland åker den ändå i marken så att det sjunger om det.
Nyheter • Publicerad 26 november 2007
Jill strålade kvällen igenom. Bild: Emil Sandgren
Jill strålade kvällen igenom. Bild: Emil SandgrenFoto: 
Bild: Emil Sandgren
Bild: Emil SandgrenFoto: 

Som i fredags, på invigningen av Bökebergs jätte-lika underhållningsarena utanför Svedala.

Om en lada hade kunnat para sig med en flyghangar, så hade avkomman nog sett ut så här.

Annons

Det är 18 meter upp till de enorma träbjälkarna i taket och de närmare 1 000 middagsgästerna slukas enkelt upp av den enorma golv-ytan.

När presskillen säger att går att inhysa en sittande publik på 2 500 pers så tror jag honom.

Bökebergs gård är, faktiskt, så stor att de har en bemannad informationsdisk bredvid baren. Då fattar ni kanske varför käken blir lite slapp.

Nåväl, smakar det så kostar det. Mellan 745 och 995 spänn får man pröjsa som gäst på julfesten. Och då är julbordet inte ens särskilt variationsrikt. Bara prins-korv, revbensspjäll och köttbullar viskar en besviken kollega, som varit på plats före mig.

Tur då att vår egen skånska countrydrottning och kvällens julstjärna, Jill Johnson, bjuder på en smakfull och variationsrik show.

Med ett sjumannaband i ryggen och två scener att jobba med, fyller Jill upp de stora ytorna.

På mindre än två timmar hinner hon med både akustiska och elektriska set, ett lussetåg och ett par publikfriande vändor ut bland borden. Och flörtarna med publiken lyckas. Trots folkmängden lyckas Jill sprida en känsla av närvaro och nerv, en känsla av att alla är personligt inbjudna.

Även den blonda pianisten i Så ska det låta, Stefan Gunnarsson, får visa att han inte bara kan hamra tangenter utan även sjunga.

Medan Jill smiter ut för att byta kläder lämnas Stefan att underhålla pub-liken, vilket han gör med lika delar musik och humor. Genom att leka med tempo och röstläge härmar han ljudet av ett kassettband som slirar i hastighet på en utsliten och trött bandspelare. Ett trick som drar ner rungande applåder.

Showen bottnar i country snarare än jullåtar. Tur det. För även om The Angels Criedär en av kvällens höjdare, så sjunker trycket betänkligt när jullåtarna kommer fram.

Annons

Visst, jag vet att det är en julfest och att Jill själv har en julskiva på sitt cv.

Men hennes rätta element är country, så är det bara.

För med sporrarna på är Jill "redneck woman" Johnson svårslagen, åtminstone på vår sida atlanten.

Emil Sandgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons