Annons
Nyheter

Jazzig Londonbo vänder hem

Det började efter estetgymnasium på Maria Munthe i Ystad. Jazzsångerskan Emilia Mårtensson från Ilstorp ville fortsätta musikstudierna i London. Nu har hon bott i metropolen i åtta år, gått två jazzutbildningar och har inga planer på att flytta hem.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2008
Efter åtta år i London är jazzsångerskan Emilia Mårtensson tillbaka på hemmaplan, för att ge en konsert på Illstorps Lustgård. Bild: Privat
Efter åtta år i London är jazzsångerskan Emilia Mårtensson tillbaka på hemmaplan, för att ge en konsert på Illstorps Lustgård. Bild: PrivatFoto: 

– Jag trivs så himla bra där, även om jag är en lantlolla från Österlen, säger Emilia och skrattar.

Men under sommaren är hon tillbaka i Sverige. Och i kväll klockan 20 tar hon med sig några kollegor från London för att bjuda på jazz på Illstorps lustgård, ett ställe som Emilias föräldrar en gång startade. Dörrarna öppnas 18.30, för den som vill äta en bit mat innan. Senare i sommar, 23 augusti, blir det en ny konsert på Stora Herrestad gästgivaregård. Då sjunger Emilia med svenska musiker. Sen vänder hon tillbaka till London.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons