Annons
Nyheter

Jazz från alla tider i Smyge

En hyllning till Billie Holiday och en närodlad jazzcombo står på programmet när Jazz- och bluesfestivalen i Smygehamn går av stapeln i helgen.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2009
The Band Who Knew Too Much från Australien har gjort uppskattade spelningar på Jazz i Smyge tidigare år, och återvänder till årets festival.
The Band Who Knew Too Much från Australien har gjort uppskattade spelningar på Jazz i Smyge tidigare år, och återvänder till årets festival.Foto: 
Mats Hansson från musikföreningen Riffet står för bluesprogrammet och Håkan Fredriksson ombesörjer de jazziga tonerna i Smyge i helgen.
Mats Hansson från musikföreningen Riffet står för bluesprogrammet och Håkan Fredriksson ombesörjer de jazziga tonerna i Smyge i helgen.Foto: 
Foto: 
Foto: 

SMYGEHAMN. Det är bråda dagar för Håkan Fredriksson, eldsjälen bakom jazzfestivalen i Smyge som i år arrangeras för tolfte gången. Mycket ska fixas innan de första banden kan ställa sig på scen.

– Det är som det brukar. Det börjar ordna sig med biljetterna nu och vi tror att med allas hjälp ska det ordna sig i år också.

Annons

Programmet är spikat, och Håkan Fredriksson är nöjd. Precis som förra året blir det blues på fredagen och jazz på lördagen.

– Det har blivit bra. På grund av kronkursen har vi har fått hålla igen lite med band från Danmark som vi brukar ha många. Men det australiensiska bandet The Band Who Knew Too Much kommer i år också. Det brukar vara populärt.

Andra höjdpunkter i årets program är en hyllning till jazzikonen Billie Holiday, som dog för femtio år sedan i sommar. Bandet On Holiday från Malmö tolkar hennes låtar.

– Sångerskan Josefin Ahlqvist är något otroligt att titta på, och det är ett väldigt samspelt band, säger Håkan Fredriksson.

Och så serveras det ekologiska grönsaker, säger Håkan Fredriksson skämtsamt. Det i form av Alf Grön och hans primörer, som spelar på fredag.

Allt som allt innehåller programmet en blandning av lokalt och globalt, gammalt och nytt.

– Det blir jazz från olika tidsåldrar, från ursprunget i början på 20-talet till det lite modernare, säger Håkan Fredriksson.

Lucas Dietrichson
David Hylander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons