Annons
Nyheter

Jag vill ha en frågespalt

Nyheter • Publicerad 2 februari 2006
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Det såg lite konstigt ut i min spalt i går. Den där biten med ett citat med tjockare bokstäver kom från en annan tid. Jag tror inte ens att citatet var från förra årets jul utan snarare från förra julen igen.

Frågan mig inte var det kom ifrån eller hur det hamnade i gårdagens tidning men det är sådana här mysterier som ibland uppstår i vår datoriserade värld.

Annons

Jag kan också meddela att själva sakuppgiften i citatet också är överspelat.

Jag var och såg en teaterpjäs härom kvällen som heter Mitt liv som tjock och som handlar om att även rejält överviktiga människor har rätt till medmänsklig respekt och aktning – ni såg kanske min recension på kultur- och nöjesidorna i går?

Hur som helst stoppades vi i publiken innan vi fick komma in i salongen för att vägas. Det hörde till pjäsen. Först vägrade jag men då engagerade sig tre respektingivande tomelilladamer i saken och jag fann för gott att ge upp inför övermakten.

Det var bra det för när jag stod på vågen för första gången på länge fick jag ett glädjande besked – jag vägde ännu mindre än jag hoppats och trott, flera kilo mindre än i det där julcitatet från 2004. Med kläderna på!

När vi vägt oss fick vi välja på att antingen ta några chips eller några bitar rå morot. Jag valde en bit morot och gick med besynnerligt lätta steg in i salongen och kände mig snygg. Vanitas vanitatum, fåfänglighets fåfänglighet. Ack ja.

Jag har länge varit sugen på att ha en frågespalt. En frågespalt där jag kan ge konstiga svar på märkliga frågor, helt enkelt roa mig lite. Kan ni inte skicka in några kul frågor till mig så ska jag svara?

Vi kan ta ett exempel: Frågan är vilket band jag tycker bäst om, Sven-Ingvars eller Nirvana?

Svar: Jag tycker bäst om vänskapsband, tolv inbundna band med Strindbergs samlade verk, i vissa lägen kontraband, ett litet för-band när jag stukat foten, strumpeband och Peps Blodsband.

Ni fattar galoppen?

Eller annat tokigt. Fråga: Min man sitter bara framför tv:n och bryr sig inte om mig. Vad göra?

Annons

Svar: Ta bort soffan, fåtöljerna och alla stolar så får han stå upp och glo på tv. Då tröttnar han snart och kryper till korset/sängs.

Har ni nåt liknande?

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons