Annons
Nyheter

Jag ska leta reda på en man

Nyheter • Publicerad 29 juni 2005

Han tittade förvånat på henne. Sova i bilen? Kunde han verkligen låta henne sova i bilen? Och hur och varför gav hon sig ut på resa utan pengar? Han kände sig förvirrad och överrumplad och det syntes i hans ansikte.

"Det är kanske ingen bra idé. Jag går helt enkelt vidare", sade Sara och vände sig mot baksätet för att lyfta fram sin ryggsäck.

Annons

"Vart ska du ta vägen?"

"Jag liftar vidare. Tack för skjutsen hit", sade hon, klev ur bilen, tog på sig ryggsäcken och började gå.

"Vänta! Hör på mig." Hon stannade och vände sig om och såg på honom med frågande blick.

"Jag har gott om pengar. Jag fixar ett rum åt dig så kan du åka vidare med mig i morgon."

Sara stod stilla och tittade på honom. Och så log hon svagt och svarade: "Det är snällt av dig och det skulle vara skönt med en dusch - jag har väl inte mycket annat att välja på, om jag inte får sova i bilen förstås?"

"Kom nu!"

Han fick två rum utan problem. När de gick mot rummen frågade han henne, utan att vända sig om, om hon var hungrig. Hon svarade att hon var väldigt hungrig men hade lite frukt i ryggsäcken. När han var framme vid sitt rum vände han sig mot henne och frågade om han fick bjuda henne på middag. Hon log åter sitt skygga leende, tittade forskande på honom och svarade att det fick han gärna göra. Men hon ville duscha först.

"Jag också. Vi ses i baren."

Han gick in i sitt rum och ställde sig fönstret och tittade ut över den tyska stadens brokiga tak. Det doftar annorlunda här nere, tänkte han och började vissla på en melodi ur en gammal Chaplinfilm. Melodin var sorgsen som Chaplin själv men den sysslolöse mannen kände sig glad och förväntansfull. Inte mer än 50-60 mil hemifrån och redan ute på okänd mark, tänkte han och skrattade till. Han klev in i duschen och slutade helt tänka på Sverige, sitt jobb och allt han lämnat bakom sig.

"Du frågade mig om jag var på väg till eller från någonting - hur är det själv? Flyr du eller har du något mål?"

Annons

Hon lyfte vinglaset, smuttade och såg på honom. Så satte hon ner glaset med en bestämd rörelse och sade:

"Jag ska ner till Frankrike och leta reda på en man. En man som lämnade mig utan ett ord till förklaring. Jag flyr den tomhet som han lämnade efter sig och jag söker en förklaring. Jag vill veta varför."

Fortsättning följer.

Som vanligt! Robert Dahlström, 0411-55 78 53 robert.dahlstrom allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons